Perintah Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum. Diharapkan semua yang baca ni sentiasa dalam keadaan yang sihat. Setelah lama menyepi, dan sama ada menyepi semula atau tak,tiada siapa yang tahu. 16 Mac 2020, PM umumkan Malaysia di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Maka, bermula 18 mac lalu, bermulalah episod #stayathome. Ye, satu negara terkesan.

Continue reading »
sukan, kebaikan sukan

Hari Sukan Tadika Islam MAIWP

Assalamualaikum, Sebelum masuk bulan puasa ni memang banyak aktiviti yang nak dikejar. Kalau kat tempat kerja, semua meeting nak diselesaikan sebelum puasa. Sama juga dengan tadika anak saya yang no dua ni. Baru-baru ni Hari Sukan Tadika sekolah anak berlangsung hari Khamis, kena la mak ni ambil cuti, request dari anak. Untuk tidak menghampakan hasrat dia, dan sebagai sokongan, cutilah

Continue reading »
you can

Assalamualaikum

Assalamualaikum, Dah hampir 3 tahun tak update blog ni rupanya. Lamanya.. Tiada kata yang boleh diungkapkan. Nak lepaskan blog ni rasanya tak mampu, nak teruskan pun rasa berbelah bagi. Apapun, moga diberi kesempatan untuk berkongsi semampu yang boleh. InshaAllah. Tak pasti ada lagi tak yang sudi nak lawat blog. Menyepi secara tiba-tiba kan. Harapnya ada semangat nak teruskan semula. Doakan

Continue reading »

April – Bulan Gigi

Assalamualaikum, April, Bulan Kesihatan Oral – Bulan Gigi. Tanggal 06 April baru-baru ni, kami sekeluarga keluar jalan-jalan. Pertama, air takde, nak buat kerja kat rumah dah tak menjadi je. Alasan je tu. Yang kedua celebrate hari tua. Dah makin menginjak tua dah. Biasalah, bila ada anak-anak aktif ni, tempat yang biasa kami kunjungi mesti tempat yang tak sesak, tak ramai

Continue reading »

Bila Teman Tapi Mesra Tak Sihat

Assalamualaikum, Semua sihat? Baguslah. Blog ni je yang kejap sihat kejap sakit. Bayangkanlah, kali ni baru ada masa nak menulis. Baru rajinlah katakan. Baru-baru ni cadang nak balik kampung. Dah siap dapat cuti lagi. Tapi dalam seminggu dua sebelum balik tu, teman tapi mesra tak sihat pulak. Masa tengah drive, memang tak de apa-apa masalah, tapi bila enjin dah panas

Continue reading »