April – Bulan Gigi

by fiezaradzi on 14 April 2014 · 11 comments

Assalamualaikum,

April, Bulan Kesihatan Oral – Bulan Gigi. Tanggal 06 April baru-baru ni, kami sekeluarga keluar jalan-jalan. Pertama, air takde, nak buat kerja kat rumah dah tak menjadi je. Alasan je tu. Yang kedua celebrate hari tua. Dah makin menginjak tua dah.

Biasalah, bila ada anak-anak aktif ni, tempat yang biasa kami kunjungi mesti tempat yang tak sesak, tak ramai dan lapang. Kalau kat area kami tu, adalah satu AEON Jusco yang macam tu. Dah selesai makan-makan (mak ayah la makan, anak-anak makan sikit je), pergi bawa anak main-main kereta RM3.00 seorang tu.

[Teruskan Bacaan…]

11 comments

Bila Teman Tapi Mesra Tak Sihat

by fiezaradzi on 7 April 2014 · 3 comments

Assalamualaikum,

Semua sihat? Baguslah. Blog ni je yang kejap sihat kejap sakit. Bayangkanlah, kali ni baru ada masa nak menulis. Baru rajinlah katakan.

Baru-baru ni cadang nak balik kampung. Dah siap dapat cuti lagi. Tapi dalam seminggu dua sebelum balik tu, teman tapi mesra tak sihat pulak. Masa tengah drive, memang tak de apa-apa masalah, tapi bila enjin dah panas sikit, berhenti pulak kat traffic light, atau masa sesak, memang sesak nafas jadinya. Korang dah tau teman tapi mesra tu apa?

[Teruskan Bacaan…]

3 comments

Rezeki Buat Kita

by fiezaradzi on 4 March 2014 · 5 comments

Assalamualaikum,

Hari ni keluar rumah pergi kerja macam biasa. Yang tak biasanya, cuaca kat bumi Malaysia ni. Semalam, jerebu makin teruk. Keluar pejabat je, rasa macam pelik. Yelah, duduk dalam pejabat tu memang tak nampak luar kan..

[Teruskan Bacaan…]

5 comments

Pulangan Pelaburan Melebih 2000% Setahun

by fiezaradzi on 26 January 2014 · 8 comments

Assalamualaikum semua,

Puas berhujung minggu tak? Memang semenjak kerja pagi petang ni, hujung minggu memang rasa sekejap sangat. Esok dah nak kena kerja. Apa boleh buat. Tugas dan tanggungjawab kan..

[Teruskan Bacaan…]

8 comments

Sambung atau Tidak

by fiezaradzi on 16 January 2014 · 11 comments

Assalamualaikum,

Dah lama bebenor tak update blog ni. Sejak kerja kat ‘pejabat baru’ ni, macma tak berpenghujung kerjanya. Hampir setiap masa ada je kerja bertalu-talu datang. Siapa kata kerja kat ‘sini’ rilek? Aduh..

[Teruskan Bacaan…]

11 comments

Satu Kisah di Waktu Petang

by fiezaradzi on 23 November 2013 · 19 comments

Assalamualaikum semua,

Selamat berhujung minggu. Bila kerja jauh-jauh, hujung minggu adalah masa yang amat-amat ditunggu. Masa untuk luangkan bersama dengan keluarga. Best oo.. Cepatlah kahwin, sape yang belum tu..

[Teruskan Bacaan…]

19 comments

Semuanya Orang Buat

by fiezaradzi on 22 November 2013 · 7 comments

Assalamualaikum,

Salam hari Jumaat buat semua. Pergi solat jumaat ke tak? Jangan tak pergi tau, untuk yang lelaki. Untuk yang perempuan, boleh solat zohor. Pejam celik, pejam celik, kejap je berlalu minggu ni. Esok cuti, bagus bagus. Kejap juga rasa hari ulangtahun mr. vios tu. Hari Isnin ni tamat.

[Teruskan Bacaan…]

7 comments

Tips Rumah Tangga Bahagia, Hadiah untuk suami dan isteri.

Assalamualaikum,

Di kesibukan ni terasa pulak nak join sekaki slot bro denaihati tu. Sekarang ni memang sibuk dengan tugas dekat pejabat, hinggakan masa update blog, apatah lagi berjalan-jalan kat blog kawan-kawan, memang susah. Bila dah balik rumah, mood nak menulis pun macam terbang. Ini pun gagah-gagahkan tangan dan minda.

[Teruskan Bacaan…]

21 comments