Personal

Tiada Kata

Assalamualaikum, Sunyi, Sepi, Tiada kata dapat diungkap Masihkah mampu bertahan? Moga diberi kekuatan Untuk meneruskan apa yang tertinggal…

Continue Reading
sukan, kebaikan sukan
Keluarga Lifestyle Sukan

Hari Sukan Tadika Islam MAIWP

Assalamualaikum, Sebelum masuk bulan puasa ni memang banyak aktiviti yang nak dikejar. Kalau kat tempat kerja, semua meeting nak diselesaikan sebelum puasa. Sama juga dengan tadika anak saya yang no dua ni. Baru-baru ni Hari Sukan Tadika sekolah anak berlangsung hari Khamis, kena la mak ni ambil cuti, request dari anak. Untuk tidak menghampakan hasrat …

Continue Reading
you can
Personal

Assalamualaikum

Assalamualaikum, Dah hampir 3 tahun tak update blog ni rupanya. Lamanya.. Tiada kata yang boleh diungkapkan. Nak lepaskan blog ni rasanya tak mampu, nak teruskan pun rasa berbelah bagi. Apapun, moga diberi kesempatan untuk berkongsi semampu yang boleh. InshaAllah. Tak pasti ada lagi tak yang sudi nak lawat blog. Menyepi secara tiba-tiba kan. Harapnya ada …

Continue Reading
Keluarga Lifestyle

April – Bulan Gigi

Assalamualaikum, April, Bulan Kesihatan Oral – Bulan Gigi. Tanggal 06 April baru-baru ni, kami sekeluarga keluar jalan-jalan. Pertama, air takde, nak buat kerja kat rumah dah tak menjadi je. Alasan je tu. Yang kedua celebrate hari tua. Dah makin menginjak tua dah. Biasalah, bila ada anak-anak aktif ni, tempat yang biasa kami kunjungi mesti tempat …

Continue Reading
Lifestyle

Bila Teman Tapi Mesra Tak Sihat

Assalamualaikum, Semua sihat? Baguslah. Blog ni je yang kejap sihat kejap sakit. Bayangkanlah, kali ni baru ada masa nak menulis. Baru rajinlah katakan. Baru-baru ni cadang nak balik kampung. Dah siap dapat cuti lagi. Tapi dalam seminggu dua sebelum balik tu, teman tapi mesra tak sihat pulak. Masa tengah drive, memang tak de apa-apa masalah, …

Continue Reading
Lifestyle

Rezeki Buat Kita

Assalamualaikum, Hari ni keluar rumah pergi kerja macam biasa. Yang tak biasanya, cuaca kat bumi Malaysia ni. Semalam, jerebu makin teruk. Keluar pejabat je, rasa macam pelik. Yelah, duduk dalam pejabat tu memang tak nampak luar kan..

Continue Reading
Blogging

Sambung atau Tidak

Assalamualaikum, Dah lama bebenor tak update blog ni. Sejak kerja kat ‘pejabat baru’ ni, macma tak berpenghujung kerjanya. Hampir setiap masa ada je kerja bertalu-talu datang. Siapa kata kerja kat ‘sini’ rilek? Aduh..

Continue Reading