by

April - Bulan Gigi

Assalamualaikum, April, Bulan Kesihatan Oral – Bulan Gigi. Tanggal 06 April baru-baru ni, kami sekeluarga keluar jalan-jalan. Pertama, air takde, nak buat kerja kat rumah dah tak menjadi je. Alasan je tu. Yang kedua celebrate hari tua. Dah makin menginjak tua dah. Biasalah, bila ada anak-anak aktif ni, tempat yang biasa kami kunjungi mesti tempat

by

Assalamualaikum, Semua sihat? Baguslah. Blog ni je yang kejap sihat kejap sakit. Bayangkanlah, kali ni baru ada masa nak menulis. Baru rajinlah katakan. Baru-baru ni cadang nak balik kampung. Dah siap dapat cuti lagi. Tapi dalam seminggu dua sebelum balik tu, teman tapi mesra tak sihat pulak. Masa tengah drive, memang tak de apa-apa masalah,

by

Assalamualaikum, Hari ni keluar rumah pergi kerja macam biasa. Yang tak biasanya, cuaca kat bumi Malaysia ni. Semalam, jerebu makin teruk. Keluar pejabat je, rasa macam pelik. Yelah, duduk dalam pejabat tu memang tak nampak luar kan..

by

Assalamualaikum semua, Puas berhujung minggu tak? Memang semenjak kerja pagi petang ni, hujung minggu memang rasa sekejap sangat. Esok dah nak kena kerja. Apa boleh buat. Tugas dan tanggungjawab kan..

by

Assalamualaikum, Dah lama bebenor tak update blog ni. Sejak kerja kat ‘pejabat baru’ ni, macma tak berpenghujung kerjanya. Hampir setiap masa ada je kerja bertalu-talu datang. Siapa kata kerja kat ‘sini’ rilek? Aduh..

by

Assalamualaikum semua, Selamat berhujung minggu. Bila kerja jauh-jauh, hujung minggu adalah masa yang amat-amat ditunggu. Masa untuk luangkan bersama dengan keluarga. Best oo.. Cepatlah kahwin, sape yang belum tu..

by

Assalamualaikum, Salam hari Jumaat buat semua. Pergi solat jumaat ke tak? Jangan tak pergi tau, untuk yang lelaki. Untuk yang perempuan, boleh solat zohor. Pejam celik, pejam celik, kejap je berlalu minggu ni. Esok cuti, bagus bagus. Kejap juga rasa hari ulangtahun mr. vios tu. Hari Isnin ni tamat.

by

Tips Rumah Tangga Bahagia, Hadiah untuk suami dan isteri. Assalamualaikum, Di kesibukan ni terasa pulak nak join sekaki slot bro denaihati tu. Sekarang ni memang sibuk dengan tugas dekat pejabat, hinggakan masa update blog, apatah lagi berjalan-jalan kat blog kawan-kawan, memang susah. Bila dah balik rumah, mood nak menulis pun macam terbang. Ini pun gagah-gagahkan