Agama Keluarga

Hadiah Dari Isteri Yang Suami Suka

Assalamualaikum, Lama tak update, ranking alexa pun kejap naik, kejap turun. Bila kuota internet yang habis, lambatnya macam siput, jadinya nak buat apa pun tak best. Dari nak blogwalking, nak buka facebook, nak download lagilah, hinggakan nak update blog pun jadi malas yang amat. Kena balik rumah baru boleh. Itu pun sibuk pula nak layan …

Continue Reading
Lifestyle Semasa

Toyota Vios 2013

Assalamualaikum, Terperap lagi entry dek kerana internet yang laju macam siput. Silap-silap siput lagi laju dari internet ni. Yang betul-betul laju nak guna, dah rasa nak tidur pulak. Sendiri yang pilih.

Continue Reading
Lifestyle

Apa Itu Mycoplasma Infection

Mycoplasma Infection atau jangkitan mycoplasma. Assalamualaikum, Hari Ahad yang lalu, terima sms dari abang sulung dari kampung. Kata, anak ketiganya kena tahan di wad hospital di Seberang Jaya. Mula-mula doktor ingat mungkin kena demam denggi. Ujian darah perlu dibuat terlebih dahulu. Saya yang duduk jauh di sini, cuma telefon dan bertanya keadaan anak buah itu.

Continue Reading
Agama Lifestyle

Bersangka Baik

Assalamualaikum, Pada suatu pagi di lokasi kedai makan. Si anak kecil ingin minum susu. Lalu si ayah pun mengangkat si anak duduk dan baring di pangkuan ibu, yang ketika itu sedang duduk menghadap makanan. Si ibu makan sambil memangku anaknya berbaring. Setelah beberapa ketika, si anak selesai minum susu coklat di dalam botolnya.

Continue Reading
Buku

Penarikan Novel Hijrah

Assalamualaikum, Kalau korang perasan, blog saya ini selalu review buku keluaran PTS. Sebabnya, lokasi kami dekat dengan publisher PTS ini, jadi mudah untuk kami ke sana. Banyak juga buku Abdul Latip Talib yang saya review di sini. Baru-baru ini ada blogger merangkap penulis buku menulis tentang isu berkaitan novel sejarah Islam, terutamanya hasil karya Pak …

Continue Reading
Lifestyle

Tips Sihatkan Badan, Makan Oat

Tips Sihatkan Badan Assalamualaikum, dan selamat menjalani hari yang terbaik untuk kita semua. Ada blogger ini tulis tips untuk kempiskan perut dan kuruskan badan tanpa ubat. Dah baca ke belum? Kalau belum, bolehlah terjah ke sana. Saya macam biasa komen di setiap entry blog itu. Ini bukti komen.

Continue Reading