Sukan

Belanda Rebah dan Akur

Ini adalah entry last. Bukan untuk blog ni, tapi untuk Piala Dunia edisi 2010 ye. hehe.. Rasanya la last. Sebab tuan punya blog dah sedih. Akhirnya Belanda terpaksa tunduk kepada jaringan Iniesta semalam. Itu pun setelah masa tambahan yang kedua. Sikit lagi ye nak habis dan ke penentuan penalti. Tapi dek kerana ketiadaan Heitinga kerana mendapat surat cinta merah dari pengadil dan defend yang kurang manjadi. Apa pun tahniah buat Spain dan penyokong-penyokongnya yang berjaya menjadikan Spain juara buat pertama kalinya di Piala Dunia.

Berikut adalah award yang diberikan kepada player bola sepak Piala Dunia ini.

  • Tempat pertama: Spain
  • Tempat kedua: Belanda
  • Tempat Ketiga: Germany
  • Tempat Keempat: Uruguay
  • Golden Ball: Diego Forlan
  • Golden Boot: Thomas Mueller
  • Golden Glove: Iker Casillas
  • FIFA Fair Play Award: Spain
  • Last Man of the Match: Andres Iniesta
  • Best Young Player Award: Thomas Mueller

** kebanyakan award ni dari adidas (penaja terbesar la katakan..) de lagi yang lain leh klik di fifa.

@fiezaradzi.com – Tahniah buat Spain, walaupun kecewa, tapi tak pe la.. Tak kisah la kan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge