Buffered Earning Nuffnang – Alhamdulillah

Assalamualaikum,

Perasan tak ada iklan Nuffnang kat blog ni. Ada yang ni je pun, yang lain tak layak.. huhuu.. tak kisahlah. Tapi sepanjang setahun lebih serius berblog ni, rasa seronok dengan adanya peneman-peneman iklan. Rasa tak lah suram mana blog kan.. Lagi pun, ni blog peribadi + bagi sedikit informasi kat kengkawan semua. Harap dapat berkongsi sebanyak mungkin.

Semua orang cerita pasal iklan di blog, ada pasal duit dari pengiklan, duit dari buffered, duit dari sumber macam-macam la. Nak cerita cash out ni, memang belum la.. Tapi alhamdulillah, semenjak dua menjak ni, Nuffnang bermurah hati beri beberapa buffered untuk saya. Tapi bukan kat blog ni je, kat blog lain pun ada gak. Kalau nak ushar blog tu, tengok sini ye.. Ni la mula-mula saya kenal apa itu blog.. Tapi kalau setakat banyak je, belum tentu hasil banyak kan.. Tapi bersyukur lah, paling kurang ada, walaupun 1 sen jer..

Terima kasih Nuffnang, atas kebaikan kamu.. Saya akan berusaha lagi.. yeah.. Cuma yang saya perhatikan blog yang berlandaskan blogspot ni lebih disukai oleh Nuffnang, agaknya sebab di bawah tapak Google kan, jadi carian lebih mudah, lebih ramai pelawat dan lebih ramai yang berminat. Apa pun, semua tu rezeki. Ada yang lain dari saya kan..

Ada sesetengah orang tak kisah pun dengan duit dari blog ni, dari yang kisah.. Semua ini bergantung kepada diri sendiri. Kalau rasa serius nak buat duit, boleh sebenarnya. Tapi kalau sekadar menambah pendapatan pasif, pun tak de masalah. Tepuk dada, tanya diri..

@fiezaradzi.com – Jadi pembakar semangat untuk sentiasa update.. Hehe..

One comment

  1. Losing Curzi could not have hurt that much as they will be playing in the county finals Friday. Also I am hearing that Gill just lost big to Rutgers Prep in the Prep state finals. Voorhees vs NH on Friday should a great game, Voorhees lost to NH twice this year, I ca#;28n17&t see it happening a third time, good luck to all teams playing the county finals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge