Blogging

Sambung atau Tidak

Assalamualaikum, Dah lama bebenor tak update blog ni. Sejak kerja kat ‘pejabat baru’ ni, macma tak berpenghujung kerjanya. Hampir setiap masa ada je kerja bertalu-talu datang. Siapa kata kerja kat ‘sini’ rilek? Aduh.. Kadang-kadang fikir, apa nak jadi dengan blog ni. Pernah juga terlintas nak berhenti tulis blog, macam tak ada jiwa dah. Tapi siapa [...]

Assalamualaikum, Wordless Wednesday – Alam dunia ciptaan Allah. Subhanallah.. @fiezaradzi.com – Nak ambil gambar matahari semalam, yang jelas boleh lihat dengan mata kasar.. tapi hilang pulak matahari tu..

Hadiah Dari Brunei

Assalamualaikum, Demam pilihanraya, PRU 13 masih berjalan, malah sedang hangat sekarang ni, dan rata-rata dekat negeri Selangor ni, penuh bendera baik dari pihak kerajaan mahupun pembangkang. Siapa pun pilihan korang, jangan berparang sudah. Kita kan hidup dalam demokrasi. Bukan nak cerita pasal PRU 13 ni, tapi nak cerita pasal lain. Baru-baru ni cik akak kita [...]

Dia Sudah Datang

Assalamualaikum, Buat duit dari blog. Yea, yang ditunggu sudah pun tiba. Akhirnya semalam, cek dari Nuffnang yang ditunggu-tunggu, sudah pun sampai dalam peti pos. Alhamdulillah, kali ini nilainya lebih sikit dari yang ini dan juga yang itu. Alhamdulillah, semua ni rezeki dariNya. Terima kasih Ya Allah. Nak kata banyak tu, tak de lah sangat. Nak [...]

Pemenang Giveaway Telekung

Assalamualaikum, Berhari-hari tidak update blog ini. Sibuk buat apa pun tak tahu. Hari ni nak cerita pasal satu giveaway yang pertama kali masuk tahun ni. Biasa masuk SEO, tak pernah menang. Kononlah biasa. 10 Blogger Terbaik tak masuk pun. Ingat tak entry ini? Kalau tak kerana entry ini, tak merasalah tudung yang bakal dapat ini. [...]

Indah Alam CiptaanNya

Assalamualaikum, Takkan tercapai jika buatan manusia, Indahnya alam ciptaanNya @fiezaradzi.com – Ini yang nak buat cuti-cuti Malaysia ni..

Wordless Wednesday – Servis Laptop

Assalamualaikum, Wordless Wednesday – Servis Laptop Laki aku kata kena cari duit lebih ni.. @fiezaradzi.com – Terbang melayang kertas itu, bukan setakat servis, tambah RAM pulak..

Speechless Friday #1 – Lelaki Kacak

Assalamualaikum semua. Salam hari Jumaat. Kali ini tak ada idea nak buat apa, ikut jejak langkah blogger ini lah untuk buat entry. Korang, layan ajelah. Speechless Friday #1 – Lelaki Kacak. Agaknya keyword lelaki kacak memang memberi impak kepada blog ini. Terima kasih banyak buat blogger itu yang buat contest SEO pasal lelaki kacak ini. [...]