Agama Buku

Renungan Jumaat #2 – Kewajipan Bertudung

Assalamualaikum, selamat hari Jumaat. Kali ini nak cerita tentang satu peristiwa di zaman Rasulullah SAW yang terbaca dalam satu buku, ‘Khalifah-khalifah Yang Benar’, tulisan Abdul Latip bin Talib. Best buku ni, tapi nanti saya cerita, sebab buku ni tebal, tak habis baca lagi. Okey, kita terus ke perkara sebenar. Cerita ni berlaku ketika awal penghijrahan …

Continue Reading
Agama Buku

Edisi Baca #2 – Hafalan Solat Delisa

Assalamualaikum dan salam hari Jumaat. Jangan lupa pergi solat Jumaat ye nanti wahai ‘lelaki kacak’ sekalian. Dan tolong doakan kesejahteraan semua umat Islam di muka bumi ni ye.. Bersyukur juga sehingga ke hari ni tiada perkara buruk berlaku sejak ada gegaran di Acheh, dua hari lepas. Bercakap tentang gegaran dan tsunami, baru je tadi selesai …

Continue Reading
Agama Buku

Edisi Baca #1 – Indahnya Hidup Bersyariat

Assalamualaikum, Selamat hari Jumaat. Tengah bersenang-lenang lepas Jumaat? Pergi masjid tak tadi? Perempuan cantik dimaafkanlah. Kalau lelaki kacak, insyaallah, pergi kan.. Hari ni nak berkongsi satu buku yang baik untuk bacaaan. Boleh katakan sebaiknya satu rumah ada satu buku ni lah. Tajuknya Indahnya Hidup Bersyariat, yang ditulis oleh Ustaz Ismail Kamus.

Continue Reading
Buku Personal

Diari Mat Kilang

Salam buat semua. Lama tak update kan.. Tak tahu nak cakap. Malas la nak bagi alasan.. Hehee.. Apa pun, terima kasih buat yang sudi lagi berkunjung ke blog ni. Pernah suatu ketika seorang blogger menghadiahkan buku kerana menjadi antara top pengomen (kira antara yang terpanas la kan.. hehee.. perasan). Dan ketika itu juga encik suami …

Continue Reading