Dunia Tanpa Sempadan

Assalamualaikum, Hujung minggu terasa cepat berlalu. Malam tadi, baru nak tidur, terkejut kerana ada acara bunga api secara besar-besaran berdekatan rumah. Pagi ini, ramai yang kecoh-kecoh pasal bunga api. Ada yang marah-marah, sebab bunga api, ada juga yang bagi ayat supaya kita bersabar dan toleransi. Dua-dua ada baik buruknya.

Continue reading »

Bila Takhta Bertukar

Assalamualaikum, Tajuk tak ingat kan.. Ye lah, cuba korang bayangkan kalaulah takhta bola sepak Piala Dunia 2 tahun lagi bertukar dari Sepanyol kepada Malaysia (mustahil dua tahun lagi), mesti satu dunia terkejut, kan? Tapi ini di blog fiezaradzi dot com. Tak de la gempak kan. Cuba tengok siapa juara takhta bulan lepas.

Continue reading »

Bulan March Yang Menarik

Assalamualaikum, Sejak minggu lepas, kesihatan tak begitu cemerlang. Lepas anak-anak panas badan, mak pula ambil tempat. Jadilah blog kurang perhatian. Nasib baik ada lelaki kacak tolong bagi support. Kalau tak… Bila nikmat kesihatan ni Allah tarik sekejap, banyak perkara lain beri kesan. Nikmat makan, nikmat perasaan dan macam-macam lagi turut sama kena tempiasnya. Cuma kena kuatkan juga semangat dan lain-lain

Continue reading »

Top Malaysian Blogger Yang Ingin Saya Jadikan BFF

Tarikh tutupnya malam ni, jadi seperti rakan blogger kita Benjy, saya pun nak merempit. Itulah, buat saat-saat akhir. Menaip pun salah memanjang. Ada kerja yang perlu diselesaikan, tapi memandangkan tajuk segmen macam best je, jadi, kerja tunggu kejap no… BFF – ‘Best friend forever’, bukanlah tajuk drama terbaru yang sedang disiarkan dalam tv sekarang ni, tapi segmen ni lebih kepada

Continue reading »