Join Contest Blogger

Salam. Kali ni nak try join contest la.. Sebelum ni de, tapi malas rasa. Kali ni nak, sebab rasa suke dgn gambar yang nak dipamerkan.. HAhaa.. Contest ni pasal FRIENDSHIP, anjuran (anjuran nih..) cik mar. Baru je lepas baca blog Kak Jie pasal kawan ni.. Macam de ikatan plak kan.. hahaa.. Nyway, ni le gambar yang dicakap tu.. Gambar ni

Continue reading »

Membuat Domain Sendiri

Maaf kali ni, entri mungkin sedikit serius. Bukan apa, sebelum ini saya telah ditanya oleh beberapa orang kawan blogger tentang bagaimana membuat domain sendiri, maksudnya domain.com, atau juga domain.net dan sebagainya, bukan lagi dari ‘free provider’ seperti blogspot atau wordpress dan lain-lain. Sebelum tu, maaf, saya bukanlah expert dalam bidang ni, tapi ini semua atas pertolongan suami dan semangat mencari

Continue reading »

tutorial gravatar..

Salam & selamat hari Khamis, Apa khabar semua? Kali ni apa kata kita belajar sedikit tutorial? Sebenarnya ada beberapa soalan ditanya oleh kawan2 yang datang ke blog ni, tapi tidaklah dapat semua soalan saya jawab sekarang. Kita slow-slow ek.. Kali ni kita blajar bagaimana nak meletakkan komen kita beserta dengan gambar atau gravatar. Kerja nya mudah saja. Mari ikuti langkah-langkah

Continue reading »