Keluarga

sukan, kebaikan sukan

Hari Sukan Tadika Islam MAIWP

Assalamualaikum, Sebelum masuk bulan puasa ni memang banyak aktiviti yang nak dikejar. Kalau kat tempat kerja, semua meeting nak diselesaikan sebelum puasa. Sama juga dengan tadika anak saya yang no dua ni. Baru-baru ni Hari Sukan Tadika sekolah anak berlangsung hari Khamis, kena la mak ni ambil cuti, request dari anak. Untuk tidak menghampakan hasrat [...]

April – Bulan Gigi

Assalamualaikum, April, Bulan Kesihatan Oral – Bulan Gigi. Tanggal 06 April baru-baru ni, kami sekeluarga keluar jalan-jalan. Pertama, air takde, nak buat kerja kat rumah dah tak menjadi je. Alasan je tu. Yang kedua celebrate hari tua. Dah makin menginjak tua dah. Biasalah, bila ada anak-anak aktif ni, tempat yang biasa kami kunjungi mesti tempat [...]

Tips Rumah Tangga Bahagia, Hadiah untuk suami dan isteri. Assalamualaikum, Di kesibukan ni terasa pulak nak join sekaki slot bro denaihati tu. Sekarang ni memang sibuk dengan tugas dekat pejabat, hinggakan masa update blog, apatah lagi berjalan-jalan kat blog kawan-kawan, memang susah. Bila dah balik rumah, mood nak menulis pun macam terbang. Ini pun gagah-gagahkan [...]

Tempat Menarik di Pulau Pinang

Assalamualaikum, Tempat Menarik di Pulau Pinang. Masa cuti hari raya baru-baru ni, adik perempuan saya mengajak kami sekeluarga ke tempat perangin di Pulau Pinang, Bukit Bendera. Ye, dah lama sebenarnya tak menjejakkan kaki di sana. Lebih 10 tahun rasanya. Bagi suami pulak, memang tak pernah saya ajak ke sana. Sebab tu, kami setuju pergi. Hari [...]

My Sweetie

Assalamualaikum, Roti kecil Sweetie. Korang pernah makan tak roti kecil ni? Dalam banyak-banyak roti, rasanya ini roti kecil yang paling sedap. Kalau tak sedap, mesti anak-anak 2 orang tu tak makan. Tapi yang bestnya, setiap kali beli, paling kurang 2 pek dalam sehari atau dua, budak kecik tu boleh habiskan sekejap je. Ada sekali tu, [...]

Tragedi Malam Jumaat

Assalamualaikum, Petang semalam, dalam sibuk menyediakan juadah berbuka, sempat lah buat putu dalam bekas plastik bersama encik suami. Kali pertama dah berjaya, boleh baca di sini. Al-kisahnya, nak buat kali kedua pula. Niat nak bagi jiran sebelah sikit, buat merasa. Yelah, kakak tu duduk berdua je dengan mak dia. Kadang-kdang baliklah anaknya. Apa pun, memang [...]

Kek ke Rumah?

Assalamualaikum, Gambar kek bentuk rumah. Hadiah sempena hari lahir anak. Kalau untuk suami, macam-macam hadiah boleh bagi. Bagi kek rumah je sempena 1 Julai 2013 Hadiah Hari Lahir Anak Selamat hari lahir buat kakak, 1 Julai baru-baru ni. Dah 5 tahun pun. All the best dalam hidup, jadi anak yang solehah, taat perintah Allah, abah [...]

Pergi Taman

Assalamualaikum, Bersenam – Pergi Taman. Entry pendek je ni. Petang tadi sempat pergi taman dengan anak-anak dan suami tercinta. Mula-mula ingat nak teman je, tapi akhirnya tukar baju dan berlari bersama. Nasib baik berteman, kalau sorang, tak dapat ler. Anak-anak main kereta budak dan bola. Mak ayah pun suka hati berlari. Nasib baik tak ramai, [...]