Lukisan Kartun

Assalamualaikum semua. Pejam celik, kejap je berlalu. Anak yang sulung rasa macam kecil lagi, tapi sebenarnya sudah 5 tahun pun. Sudah mula bersekolah si kakak ini. Alhamdulillah, pembelajarannya nak kata hebat, taklah sangat, tapi syukur padaNya. Dan yang bestnya, suatu hari tu, lepas habis sekolah, dia mula melukis pulak.

Continue reading »

Hadiah Dari Isteri Yang Suami Suka

Assalamualaikum, Lama tak update, ranking alexa pun kejap naik, kejap turun. Bila kuota internet yang habis, lambatnya macam siput, jadinya nak buat apa pun tak best. Dari nak blogwalking, nak buka facebook, nak download lagilah, hinggakan nak update blog pun jadi malas yang amat. Kena balik rumah baru boleh. Itu pun sibuk pula nak layan laki dan anak, nak masak

Continue reading »

Dunia Tanpa Sempadan

Assalamualaikum, Hujung minggu terasa cepat berlalu. Malam tadi, baru nak tidur, terkejut kerana ada acara bunga api secara besar-besaran berdekatan rumah. Pagi ini, ramai yang kecoh-kecoh pasal bunga api. Ada yang marah-marah, sebab bunga api, ada juga yang bagi ayat supaya kita bersabar dan toleransi. Dua-dua ada baik buruknya.

Continue reading »

Permata Hati

Assalamualaikum kepada semua rakan, Sedih hati terbaca kes-kes pembuangan bayi yang berlaku di negara kita ini. Ingatkan kes buang bayi ni dah tutup buku, tiba-tiba ada pula berlaku. Yang menghairankan, ‘mereka’ yang terlibat dalam pembuangan bayi ini senang je bersalin. Bila baca kronologi kes, ternyata sakit mereka bersalin buang bayi ini kalau ada, mungkin sikit sahaja berbanding dengan pengalaman bersalin

Continue reading »