Keluarga Lifestyle

Tempat Menarik di Pulau Pinang

Assalamualaikum, Tempat Menarik di Pulau Pinang. Masa cuti hari raya baru-baru ni, adik perempuan saya mengajak kami sekeluarga ke tempat perangin di Pulau Pinang, Bukit Bendera. Ye, dah lama sebenarnya tak menjejakkan kaki di sana. Lebih 10 tahun rasanya. Bagi suami pulak, memang tak pernah saya ajak ke sana.

Continue Reading
Lifestyle

Bakal Menjelma Oktober Ini

Assalamualaikum, Vios baru|Bakal menjelma Oktober 2013. Bagi peminat-peminat vios di Malaysia ni tentunya tak sabar nak tengok kehadiran vios baru yang dikhabarkan sebelum ini. Bagi pasaran Malaysia, Oktober 2013 akan menjadi bulan pelancarannya.

Continue Reading
Lifestyle

Kebaikan Kacang Buncis

Assalamualaikum, Kebaikan kacang buncis. Kali ini kita baca sikit la pasal tumbuhan kekacang yang popular kat Malaysia ni. Nama saintifik kacang buncis adalah Phaseolus vulgaris. Ia dipercayai berasal dari Amerika Selatan dan Amerika Tengah. Pokok kacang buncis ini tumbuh secara melilit. Ia mempunyai akar tunjang dan sisi yang panjang serta memerlukan pancang atau kayu untuk …

Continue Reading
Lifestyle

Jualan Gudang The Store

Assalamualaikum, Jualan Gudang The Store kembali lagi. Yelah, bila masa berlalu menghampiri hari raya ni, makin banyaklah jualan hari raya yang dah bermula. Puasa belum sampai separuh bulan lagi. In shaa Allah, sama-samalah kita meriahkan bulan Ramadan ni.

Continue Reading
Lifestyle

Semut Mengamuk

Assalamualaikum, Petua halau semut. Alhamdulillah, ‘perkara’ hari Sabtu berlangsung dengan baik. Terima kasih yang doakan. Baru hari ni berkesempatan nak update. Bila dilanda jerebu, tuan punya blog pun rasa jerebu, naik hingga ke mata dan kepala.

Continue Reading
Lifestyle

Hujung Minggu Blogger Bukan Makcik

Assalamualaikum, Hujung minggu baru-baru ni tak lekat rumah. Ada aktiviti menarik dengan keluarga dan kawan-kawan sebenarnya. Reunion kawan satu universiti secara kecil-kecilan. Kenapa kecil? Sebab aktiviti tu melibatkan kawan-kawan lelaki je. Tapi disebabkan encik suami ada, jadi saya pun terlibat sama.

Continue Reading