Lifestyle

Dah Macam Lee Chong Wei Dah

Assalamualaikum, Main badminton bakar lemak. Tadi sebelum ke tempat kerja, sempat main badminton kat Sinamax kejap. Pertama kali main semula selepas appendiks dibuang. Oh, memang terasalah. Awal pagi kami dah sampai, tempat sukan tu pun belum buka lagi. Ikut hati, nak tolong bukakan je. Nasib baik dapat tahan rasa hati tu.

Continue Reading
Lifestyle

Cuti Sekolah Bermula

Assalamualaikum, Episod cuti sekolah khas untuk budak-budak sekolah, sudah bermula Hari Jumaat lepas. Kalau dulu, masa cuti sekolah memang sangat-sangat ditunggu. Yelah, apa yang tak boleh atau jarang dibuat masa waktu sekolah, boleh dibuat masa cuti sekolah.

Continue Reading
Lifestyle Makan

Asam Kerenda

Assalamualaikum, Pokok dan buah asam kerenda. Kenal dengan pokok dan buah ini? Atau inilah kali pertama dengar. Silap-silap baca, boleh baca asam keranda ni. Ada juga buah asam keranda ni, tapi yang pasti bukan keranda yang satu lagi.

Continue Reading
Lifestyle

Aktiviti Senamrobik di Pagi Hari

Tips Kurus Badan Assalamualaikum, Lama entry dan gambar ini tersimpan. Sebenarnya, baru-baru ini (awal bulan lepas sebenarnya) semasa berlangsungnya acara boling bersama blogger di Berjaya Times Square, di taman rumah kami ini ada buat aktiviti senamrobik. Sebab itulah, kami tak dapat ikut serta acara blogger itu. Kalau tak, nak juga tunjuk skill main boling kan?

Continue Reading
Lifestyle Semasa

Toyota Vios 2013

Assalamualaikum, Terperap lagi entry dek kerana internet yang laju macam siput. Silap-silap siput lagi laju dari internet ni. Yang betul-betul laju nak guna, dah rasa nak tidur pulak. Sendiri yang pilih.

Continue Reading
Lifestyle

Apa Itu Mycoplasma Infection

Mycoplasma Infection atau jangkitan mycoplasma. Assalamualaikum, Hari Ahad yang lalu, terima sms dari abang sulung dari kampung. Kata, anak ketiganya kena tahan di wad hospital di Seberang Jaya. Mula-mula doktor ingat mungkin kena demam denggi. Ujian darah perlu dibuat terlebih dahulu. Saya yang duduk jauh di sini, cuma telefon dan bertanya keadaan anak buah itu.

Continue Reading