Lifestyle

Wordless Wednesday #16 – Indahnya Hidup Ini

by fiezaradzi 9 May 2012 22 comments

Wordless Wednesday #16 – Indahnya Hidup Ini Pelangi buatan, tak secantik pelangi sebenar.. @fiezaradzi.com – Dah lama tinggal blog ni, maaf buat semua

Teruskan Bacaan →

Wordless Wednesday #15 – Menara

by fiezaradzi 25 April 2012 38 comments

Wordless Wednesday #15 – Menara @fiezaradzi.com – Banyak kerja, nak update blo pun tak de masa.

Teruskan Bacaan →

Wordless Wednesday #14 – Ayam, oh Ayam!

by fiezaradzi 18 April 2012 53 comments

Wordless Wednesday #14 – Ayam, oh Ayam! Sedap dimakan, sihat tubuh badan. @fiezaradzi.com – Anak-anak suka ayam goreng ala KFC home made

Teruskan Bacaan →

Lelaki vs Wanita – Siapa Lebih Awal Kahwin

by fiezaradzi 3 April 2012 49 comments

Sebut bab kahwin je, ramai suka. Suka akan perkahwinan, boleh, tapi jangan kahwin untuk suka-suka. Cuba tengok persekitaran masing-masing. Siapa yang lebih awal kahwin, lelaki kacak atau wanita cantik? Dah tahu dah siapa? Tengok tempatlah kan, ada yang lelaki kahwin dulu, ada yang wanita kahwin dulu. Tapi apa yang nak ditulis ni, adalah berdasarkan kepada [...]

Teruskan Bacaan →

Wordless Wednesday #13 – Padi

by fiezaradzi 28 March 2012 71 comments

Wordless Wednesday #13 – Ikut Resmi Padi Lelaki kacak macam padi kan… @fiezaradzi.com – Indahnya suasana kat kampung..

Teruskan Bacaan →

Lelaki dan Cakoi

by fiezaradzi 22 March 2012 36 comments

Kenal tak apa itu cakoi? Mestilah kenal kan. Kalau rasa tak kenal, sila buka buku masakan, nak buka kamus bahasa pun boleh kot.. Saya memang suka cakoi ni. Memang nak belajar buat, cuma kadang-kadang dapat resepi yang tak menjadi bila buat. Ye lah, kalau buat sendiri kat rumah, untung-untung, ada juga lelaki kacak nak makan. [...]

Teruskan Bacaan →

Wordless Wednesday #12

by fiezaradzi 14 March 2012 30 comments

Wordless Wednesday #12 – Baju Ajaib @fiezaradzi.com – teringin nak try baju ni, betul ke ajaib?

Teruskan Bacaan →

Gincu dan Wanita, Tidak Dapat Dipisahkan

by fiezaradzi 9 March 2012 42 comments

Memang benar kata orang, anak-anak adalah cerminan kedua ibu bapanya. Seawal usia mudanya, anak-anak mudah saja mengikuti apa jua percakapan, dan juga perlakuan ibu bapa. Jadi, sekiranya anak-anak mengungkapkan perlbagai jenis kata-kata pelik, tidak mustahil ibu bapanya juga bercakap sedemikian. Jika tidak, mungkin juga rakan-rakan sebaya di taska atau pusat jagaan bersikap demikian. Al-kisahnya, setiap [...]

Teruskan Bacaan →