Afiqah Nasi Beriani

Keluar entri pasal makan la pulak kali ni. Style kami, kalau nak try kedai makan baru, mesti nak cari dalam internet dulu. Kot-kot ada review pasal kedai tu. Makanan ok ke tak, harga berpatutan ke tak. Lainlah kalau dah biasa pergi macam McDonald yang harga kat mana-mana pun sama. Kat area tempat tinggal kami, ada satu pusat perniagaan yang baru

Continue reading »

Jom Kita Makan

Makan, makan, saper tak suka makan kan? Kecuali orang yang tengah menahan diri dari makan, berdiet la senang cerita. Tapi rasanya tu suka makan gak, cuma menahan diri je. Ha, ibu mengandung ada yang tak suka makan, makan nasi. Biasalah, bila datang angin tertentu, mulalah tak nak makan nasi. Kanak-kanak juga tak terlepas. Ingat lagi dulu, anak pertama saya, susah

Continue reading »

Kek Pisang vs Kek Kurma

Salam hari raya buat semua. Ada lagi yang menyambut hari raya, malah ada yang tengah cuti kan? Dan ada juga yang dah kena kerja. Apa pun yang anda buat, selamat saya ucapkan. Saya, ya masih bercuti. Saja bercuti panjang sikit, lepas ni rasanya dah tak ke mana kot, maklumlah dah makin lama, makin dekat usia kandungan ni.. nanti dah tak

Continue reading »

Tempat Menarik Tapi..

Baru-baru ini, kami sekeluarga pulang ke kampung – sekadar berjumpa mak ayah dan adik-beradik. Tambahan de duit lebih sikit, hehee. Kebiasaannya, kalau pulang ke kampung yang satu ni, ada je tempat makan yang disinggahi kami sekeluarga. Kononnya negeri yang satu ni memang terkenal dengan makanan.. Tahu negeri mana? tahu kot kan.. Di blog encik hafiz de cerita pasal makan di

Continue reading »