Personal

you can

Assalamualaikum

Assalamualaikum, Dah hampir 3 tahun tak update blog ni rupanya. Lamanya.. Tiada kata yang boleh diungkapkan. Nak lepaskan blog ni rasanya tak mampu, nak teruskan pun rasa berbelah bagi. Apapun, moga diberi kesempatan untuk berkongsi semampu yang boleh. InshaAllah. Tak pasti ada lagi tak yang sudi nak lawat blog. Menyepi secara tiba-tiba kan. Harapnya ada [...]

Tugas Baru

Assalamualaikum, Setelah lapan tahun kerja di syarikat lama, nampaknya kali ni bertukar tempat kerja dan skop kerja. Selepas dua bulan grad, terus kerja di syarikat lama hinggalah 31 Oktober 2013 baru-baru ni. Sekarang, dah bermula suasana baru, tugas baru dan kawan-kawan pun baru. Kalau dulu, teman sehati sejiwa, encik suami sentiasa ada bersama. Tapi, sekarang [...]

Update Ringkas

Assalamualaikum semua. Kalau perasan,dah lama tak update kan. Sekarang ni sibuk sikit, maklumlah tengah minggu orientasi ni. Kenapa dah dewasa ni pun still nak orientasi yek? Nantilah kita cerita. Apa pun,minggu ni memang sibuk. So,sorryla yek.. Have a nice day, kawan-kawan.

Hilang Semangat

Assalamualaikum semua. Lama bebenor tak update blog. Lately semangat nak blog makin pudar ditelan masa. Apa masalahnya pun tak tahu. Masalah dalaman ni. Seminggu dua ni badan memang rasa tak berapa sedap. Agaknya semperna ulang tahun pertama episod bermakna dalam hidup ni yang buat kenangan setahun lalu menjelma semula. Alhamdulillah, semalam dah pergi berurut, lenguhnya [...]

Cuti Pun Dah Tamat

Assalamualaikum, Akhirnya cuti raya dah pun habis. Dan bermula kehidupan bekerja semula. Bila balik kampung, seronoknya memang tak terkata, lebih-lebih lagi yang duduk jauh-jauah macam kami ni. Cuti lama pun rasa sekejap saja. Tapi itulah, kehidupan perlu diteruskan. In shaa Allah, sedikit masa untuk blog ni terus update. Bila dah cuti lama, macam biasa, blog [...]

Puasa Kali Ini

Assalamualaikum, Pengalaman puasa. Sekarang ni dah masuk 10 hari terakhir untuk bulan Ramadan habis, tinggalkan kita untuk tahun ini. Moga kita sama-sama meriahkan setiap hari di bulan ni untuk kutip sebanyak mungkin pahala dan manfaat selagi terdaya. Pengalaman puasa kali ini memang sedikit berbeza berbanding tahun-tahun terdahulu. Kenapa ye? Dari segi makan, lebih kurang macam [...]

Rezeki Bulan Ramadan

Assalamualaikum, Rezeki bulan ramadan. Bulan puasa ni kita tak sangka rezeki datang tiba-tiba. Ada rezeki datang dalam bentuk wang ringgit, ada dalam bentuk makanan, dan lain-lain lagi. Yang pasti semua tu datangnya dari Allah. Kita perlu berusaha dan berdoa sebaiknya. Kali ni rezeki BE dari nuffnang yang tidak tersangka. Terima kasih banyaklah buat pihak nuffnang [...]

Cermin Mata Baru

Assalamualaikum, Cermin Mata Baru. Entry ini sudah lama tertangguh sebenarnya. Masih ingat dengan contest cermin mata anjuran sorang blogger tu? Walaupun rezeki kemenangan bukan milik saya, tapi cermin mata tempat pertama tu jadi milik saya. Faham tak? Semua ni terima kasih pada Allah dan juga kepada encik suami, yang rela memberikan hadiah kemenangan itu kepada [...]