Personal

Cermin Mata Baru

Assalamualaikum, Cermin Mata Baru. Entry ini sudah lama tertangguh sebenarnya. Masih ingat dengan contest cermin mata anjuran sorang blogger tu? Walaupun rezeki kemenangan bukan milik saya, tapi cermin mata tempat pertama tu jadi milik saya. Faham tak? Semua ni terima kasih pada Allah dan juga kepada encik suami, yang rela memberikan hadiah kemenangan itu kepada …

Continue Reading
Personal

Maaf

Assalamualaikum, Minggu ni sibuk sikit la. Ada kerja yang perlu settle. Perlu study dan buat betul-betul. Bukan study nak ambil periksa kat tempatbelajar, tapi lebih besar. Zaman study tu dah lama tinggal.

Continue Reading
Personal

Sesak

Assalamualaikum, Kesesakan. Macam-macam. @fiezaradzi.com – Kadang kala tiba waktu sesak dalam kehidupan, hanya padaNya kita berserah

Continue Reading
Personal

Terima Kasih Daun Keladi

Assalamualaikum, Memang dunia blogging ni indah orang kata. Tak kurang juga yang pahit. Tapi cerita yang pahit tu malas lah. Baik cerita yang baik-baik saja kan. Selain kita dapat ilmu dari dunia blogging ni, ada juga perkara indah lain yang berlaku. ‘Life is beautiful’ lah katakan.

Continue Reading
Personal

Cuti dan Appendiks

Assalamualaikum, Lama tak bersiaran dari blog. Kadang-kadang rasa macam nak berhenti, tapi tak lah kan. Baru ada kesempatan nak update kawan-kawan tentang perkembangan terbaru.

Continue Reading
Personal

Selamat Hari Raya, Ucapan Untuk Semua

Assalamualaikum, Kali ini bersiaran dari kampung. Korang dah ada kat tempat sepatutnya? Kot la ada yang beraya kat tengah bandar. Dah kampung memang kat situ kan, nak buat macam mana? Apa pun, walau kat mana korang ada, harap-harapnya korang bahagia.

Continue Reading
Personal

Part #3 – Ladang Teh

Assalamualaikum, Lama tul nak update part 3 percutian Cameron Highland. Percutian tu pun dah basi dah. Edisi 2 hari tu cerita kat ladang strawberry. Personally kalau saya, saya suka ladang strawberry yang dekat Brinchang. Sebab boleh bersantai-santai, walaupun kena naik tinggi sikit. Kalau dulu dalam perut 7 bulan baby boleh naik, sekarang tentu boleh jugak. …

Continue Reading