Berbuka Dengan Blogger Terkenal

Assalamualaikum, Dah masuk hari keempat berpuasa. Macam mana dengan puasa korang? Berbuka di rumah, atau di hotel? Memasak atau membeli di pasar? Apa pun caranya, yang penting pengisian bulan Ramadhan, sama-samalah kita manfaatkannya. Lama tak update dan berjalan-jalan di blog kawan-kawan. Keadaan internet yang selaju siput, yang membantutkan hasrat membuat kedua-duanya (ini pun berapa kali refresh da…).

Continue reading »

Pun Bukan Blogger Tegar

Assalamualaikum, Sungguh ambil beberapa ketika nak berfikir ayat pertama untuk ditulis. Dah berapa lama, biarkan blog ini berbicara sorang-sorang. Yang datang komen pun, belum sempat nak dibalas. Sungguh, sejak minggu lepas (hari Khamis), baru hari ini berkesempatan nak ‘log in’ dan tulis sesuatu.

Continue reading »

Ahli Baru

Assalamualaikum, Lama betul menyepi kan? Sampaikan banyak komen-komen yang ditinggalkan dibiar sepi. Maaf, mood berblog sedikit hilang bila mood nak tengok video ambil ambil. Aiyoo… kata blogger.. Kalau blogger samanosuke04 ‘come back‘ kali kelima, blog ni entah, berapa kali tak tahu..

Continue reading »

Terkenang Saat Itu

Setiap kali 1 Julai teringat kembali kisah besar berlaku dalam hidup. Kehadiran seorang insan yang comel yang keluar dari perut sendiri. Saat terdengar tangisan si kecil tu, memang rasa sakit bersalin sebelum tu terus je hilang. Apatah lagi di saat terpandang akan wajah kecil tu. Tak percaya sekejap itu anak sendiri.

Continue reading »

Lelaki Kacak Belanda Tetap di Hati

Demam Euro 2012 memang masih panas. Teringat zaman sekolah dulu, sanggup pergi dewan makan dengan kawan-kawan sebab nak tengok Piala Dunia 1998. Nasib baik warden bagi kebenaran, kalau tak, mau curik-curik tengok tv.. Masa tu France menang, kalahkan Brazil. Kami yang form 4 sokong France memang best jer, sebab masa tu kakak-kakak form 5 memang sokong Brazil bagai nak rak..

Continue reading »