Seni

Selamat Tinggal DramaCrazy

by fiezaradzi 3 July 2013 38 comments

Assalamualaikum, Baru je malam tadi melayan citer tahun 2011, City Hunter. Saja je buka sekejap tadi, sekali tengok ada notis. “DramaCrazy is shutting down”. Sedih ni. Kat mana nak tengok online lagi ni? Kena cari yang lain lah.

Teruskan Bacaan →

Lagu Negeri – Ingat lagi Tak?

by fiezaradzi 17 October 2011 26 comments

Assalamualaikum, pembuka kata. Ye, ada update.. hehe.. Hari Jumaat lepas, of course rumah kami buka siaran bola Kelanatan vs Terengganu, sebab ada penyokong tegar Terengganu dalam rumah. Jadi, kita layankan je lah. Macam biasa, mana-mana perlawanan bola sepak, mesti ada nyanyi lagu negeri tuan rumah kan.. jadi masa ke udara, tu tentulah negeri Kelantan. Masa [...]

Teruskan Bacaan →

Tangkal Ajaib – Kayu Bercahaya

by fiezaradzi 12 September 2011 26 comments

Adik: Wah, kakak main apa tu? Macam best je. Siap ada cahaya tu.. Ajaibnya.. Kakak: Adik, ni namanya light stick, atau fluorence stick atau pun tiub yang bercahaya.. Tak ajaib mana pun.. Adik: Mana kakak dapat ni? Adik nak satu boleh?

Teruskan Bacaan →

Kreativiti dan Diri

by fiezaradzi 10 July 2011 12 comments

Kreatif menurut kamus bermaksud mempunyai kualiti atau kuasa dalam membuat, mengubah supaya membentuk sesuatu perkara. Menurut kamus, asalnya perkataan ini adalah dari perkataan bahasa Inggeris, ‘create’, cuma tambah -ive, jadi creative, yang mana baasa melayunya kreatif.. Korang rasa korang kreatif tak? Ada yang menjadi kreatif kerana berusaha untuk memiliki sifat ini dan ada juga yang [...]

Teruskan Bacaan →

Jangan Pandang Rendah Pada Mereka

by fiezaradzi 30 June 2011 18 comments

Assalamualaikum, Dah tiba di penghujung bulan dah. Esok dah bulan 7. Habis hari ni, bermakna habis sudah separuh tahun. Cepat kan, cepat kan?.. Berbalik kepada tajuk, sekarang ni dah jadi satu kebiasaan, hari Isnin, pukul 9 malam mesti tengok tv3. Citer ape? Citer Juvana. Kisah remaja yang disabitkan pelbagai kesalahan dan dimasukkan ke sekolah khas. [...]

Teruskan Bacaan →

Maharajalawak Final Live

by fiezaradzi 24 June 2011 14 comments

entry ringkas jer. mesti ramai yg cari kan nak tengok maharajalawak akhir ni. kalau yang de astro warna ok la kan. ha, kalau nak tengok live sekarang boleh juga. korang klik sini bro joe yang buat ni.. thanks bro.. leh gak layan kan..

Teruskan Bacaan →

TV AlHijrah Mula Bersiaran

by fiezaradzi 2 November 2010 65 comments

Salam buat semua. Tengok TV tak semalam? Ada tak yang mancari-cari siaran TV baru, TV AlHIjrah? Ke tak tahu? Dalam surat khabar ada yang mengatakan TV AlHijrah mula bersiaran semalam. TV AlHijrah adalah siaran tempatan yang pertama bercirikan Islam. Walau bagaimana pun, untuk siaran awal ini dianggarkan 46% dapat menikmatinya sebelum ia menemui semua pada [...]

Teruskan Bacaan →

Bread, Love & Dreams – Kim Tak Gu

by fiezaradzi 11 October 2010 11 comments

Kawan-kawan tengok tak chanel 303, yang sekarang ni dah tukar 391? Tiap-tiap hari Rabu dan Khamis, pukul 9.03 malam de citer ni, yang mana sudah menghampiri penghujungnya minggu depan. Cerita apa ye? Kat tv dikenali sebagai Breads, Love & Dreams, tapi kalau secara online dikenali sebagai King of Bakers, Kim Tak Gu. Boleh la cari [...]

Teruskan Bacaan →