sukan, kebaikan sukan

Hari Sukan Tadika Islam MAIWP

Assalamualaikum, Sebelum masuk bulan puasa ni memang banyak aktiviti yang nak dikejar. Kalau kat tempat kerja, semua meeting nak diselesaikan sebelum puasa. Sama juga dengan tadika anak saya yang no dua ni. Baru-baru ni Hari Sukan Tadika sekolah anak berlangsung hari Khamis, kena la mak ni ambil cuti, request dari anak. Untuk tidak menghampakan hasrat dia, dan sebagai sokongan, cutilah

Continue reading »

Pandelela Renong, Tahniah!

Assalamualaikum, Ucapan tahniah buat Pandelela Renong, sebab berjaya membuatkan Malaysia menambah pingat melalui acara platform 10m. Pandelela berjaya memberikan satu lagi pingat, iaitu pingat gangsa buat dirinya sendiri dan juga Malaysia. Nampaknya sekali lagi bendera kita berkibar. Tapi, sayangnya bila acara itu berlangsung awal pagi tadi, yang ketika itu sedang dibuai mimpi.

Continue reading »

Olimpik dan Bendera Kita

Assalamualaikum, Olimpik masih berlangsung, dan masih ada wakil negara kita yang bertarung di temasya itu. Ada yang tak tengok saat-saat LCW bertemu Lin Dan hari tu? Sungguh mendebarkan, kita yang tengok kat rumah pulak rasa berdebar-debar. Debaran tu akhirnya tamat bila LCW sekali lagi kecundang di tangan musuh ketatnya, Lin Dan. Sedih la pulak, tetapi nasib tidak berpihak kepada LCW.

Continue reading »

Sepanyol dan Kaki Bola

Assalamualaikum, Bersyukur dapat bersua kembali kita. Hari ni, pasti di mana-mana mesti cakap bola. Mana tidaknya, ramalan ramai peminat terbukti apabila Sepanyol sekali lagi muncul juara Euro 2012, selepas menjadi Juara Dunia 2010 yang lalu. Nampaknya kekuatan Sepanyol tidak dapat ditandingi buat masa sekarang. Kita tengok dua tahun lagi bila sekali lagi Piala Dunia bakal berlangsung.

Continue reading »

Keputusan Terkini Piala Thomas Malaysia Lawan China. 

Kronologi perlawanan antara Malaysia dan China, suku akhir Piala Thomas. 1. Perseorangan pertama Malaysia, Liew Daren menang set pertama melawan Lin Dan dengan 21-17 2. Liew Daren kemudiannya seolah-olah hilang rentak permainan apabila kalah 9-21 dengan banyak kesilapan mudah dari Liew Daren. 3. Lin Dan memang menunjukkan kehebatannya bermain badminton dengan menang set penentu dengan menang mudah 21- 5

Continue reading »