Sukan

by

Assalamualaikum, Ucapan tahniah buat Pandelela Renong, sebab berjaya membuatkan Malaysia menambah pingat melalui acara platform 10m. Pandelela berjaya memberikan satu lagi pingat, iaitu pingat gangsa buat dirinya sendiri dan juga Malaysia. Nampaknya sekali lagi bendera kita berkibar. Tapi, sayangnya bila acara itu berlangsung awal pagi tadi, yang ketika itu sedang dibuai mimpi.

by

Assalamualaikum, Olimpik masih berlangsung, dan masih ada wakil negara kita yang bertarung di temasya itu. Ada yang tak tengok saat-saat LCW bertemu Lin Dan hari tu? Sungguh mendebarkan, kita yang tengok kat rumah pulak rasa berdebar-debar. Debaran tu akhirnya tamat bila LCW sekali lagi kecundang di tangan musuh ketatnya, Lin Dan. Sedih la pulak, tetapi

by

Assalamualaikum, Bersyukur dapat bersua kembali kita. Hari ni, pasti di mana-mana mesti cakap bola. Mana tidaknya, ramalan ramai peminat terbukti apabila Sepanyol sekali lagi muncul juara Euro 2012, selepas menjadi Juara Dunia 2010 yang lalu. Nampaknya kekuatan Sepanyol tidak dapat ditandingi buat masa sekarang. Kita tengok dua tahun lagi bila sekali lagi Piala Dunia bakal

by

Korang tengok tak separuh akhir kedua Euro malam tadi? Walaupun tak layan dari awal, sebab tak sihat, tapi akhirnya Jerman kalah pada pasukan yang awalnya kurang menyerlah, Itali. Kalah 1-2 kepada Itali menjadikan Jerman terpaksa bersama-sama Portugal untuk tidak ke pertandingan akhir Euro 2012.

by

Kronologi perlawanan antara Malaysia dan China, suku akhir Piala Thomas. 1. Perseorangan pertama Malaysia, Liew Daren menang set pertama melawan Lin Dan dengan 21-17 2. Liew Daren kemudiannya seolah-olah hilang rentak permainan apabila kalah 9-21 dengan banyak kesilapan mudah dari Liew Daren. 3. Lin Dan memang menunjukkan kehebatannya bermain badminton dengan menang set penentu dengan menang

by

LELAKI KACAK MALAYSIA Update 1: Datuk Lee Chong Wei tarik diri kerana kecederaan, memberikan mata pertama buat Denmark Update 2: Boleh tengok live streaming di sini Update 3: bergu pertama Tan Boon Heong/Hoon tewas 17-21, 23-21, 11-21 Update 4: Liew Daren (ranking 33 dunia) menang 21-15, 21-13 ke atas Jan O Jorgenson (ranking 12 dunia)

by

Update : Keputusan Penuh Malaysia Lawan Afrika Selatan Lee Chong Wei  vs Jacob Malieka (21 – 13) , (21 – 10) Liew Daren vs Willem Viljoen (21 – 11) , (21 – 9) Muhammad Hafiz Hashim vs Prakash Viyajanath (21 – 10) , (21 – 8 ) Koo Kien Kiat/Tan Boon Heong vs Dorien Lance  James/Willem Viljoen(21 –

by

Sekali lagi, blog ini jadi blog sukan sekejap. Tak pe, wanita cantik dan lelaki kacak tak kisah baca pasal sukan kan. Nak pula sukan tanah air tercinta. Seperti sebelum ni, kita dah tahu undian untuk perlawanan Piala Thomas baru saja diadakan. Malaysia yang diletakkan pada pilihan keenam, berada satu kumpulan dengan Denmark, dilihat tiada masalah