Sukan

Undian Piala Thomas 2012

Sekali lagi, blog ini jadi blog sukan sekejap. Tak pe, wanita cantik dan lelaki kacak tak kisah baca pasal sukan kan. Nak pula sukan tanah air tercinta. Seperti sebelum ni, kita dah tahu undian untuk perlawanan Piala Thomas baru saja diadakan. Malaysia yang diletakkan pada pilihan keenam, berada satu kumpulan dengan Denmark, dilihat tiada masalah …

Continue Reading
Sukan

Piala Thomas 2012

Assalamualaikum, Kecoh semalam ada gegaran lebih kuran pukul 4.38 petang. Tapi kami di Gombak, tak terasa pun, cuma bila tengok tv, ada yang kata rasa kat area Batu Caves. Apa pun, setakat ni, tidak ada amaran tsunami akan berlaku, cuma ambil langkah berjaga-jaga saja. Okay, bercakap tentang sukan, yang paling dekat, sukan Badminton akan menjelmakan …

Continue Reading
Sukan

Badminton Akhir Sukan Sea 26

Assalamualaikum, Update terkini: Malaysia kalah kepada Indonesia 1-3 acara berpasukan badminton akhir Lama blog ni tak cerita pasal sukan kan? Dalam pertandingan badminton akhir Sukan Sea ke 27 yang berlangsung tadi menyaksikan Malaysia terpaksa tunduk kepada Indonesia untuk merangkul pingat perak bagi acara berpasukan ini. Sempat tengok saat-saat akhir bergu pertama menundukkan pasangan bergu pertama …

Continue Reading
Sukan

Keputusan Bola Sepak Malaysia Lawan Singapura

Update ringkas tentang perlawanan bola sepak di antara pasukan Malaysia menentang Singapura di Stadium Bukit Jalil bagi pusingan kedua. Pusingan pertama menyaksikan Malaysia kalah 3-5 kepada Singapura. Untuk makluman tiket perlawanan di Stadium Bukit Jalil, 28 Julai 2011 ini habis dijual. Berikut keputusan terkini perlawanan tersebut. Malaysia 1 Singapura 1 Gol malaysia adalah hasil dari …

Continue Reading
Sukan

Sinamax Sport Center

Assalamualaikum, Idea untuk menulis, macam biskut, sekejap ada, sekejap hilang. Kadang-kadang kalau ada, angin malas pila menjelma. Tapi, tak boleh jadi, kena gak la kan.. Korang suka bersukan tak? Ke dulu-dulu je? Masa muda remaja, sekarang tidak lagi.. Saya macam tu jugak, dulu kat sekolah boleh katakan banyak permainan saya serta. Tapi bab lari-lari, tak …

Continue Reading
Sukan

Juara Piala AFF 2010

Di mana saja semua orang bercerita tentang juara kali pertama Piala AFF ni, saper lagi kalau bukan Pasukan Malaysia, Harimau Malaya.. Baik di surat khabar, radio, facebook, mahu pun twitter, bahkan ucapan tahniah dari twitter Rio Ferdinand, pemain Manchester United. Sememangnya ucapan tahniah patut diberikan buat pasukan negara yang berjaya mengalahkan pasukan Indonesia dengan agregat …

Continue Reading
Sukan

Pasukan Malaysia Ada Pemain Import

Topik hangat sekarang mungkin tiada yang lain selain Piala AFF yang mana pertandingan akhir bakal diadakan di Indonesia malam ini. Jadi, peminat bola sepak negara jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan kemungkinan besar pasukan negara bakal menjulang juara piala ini buat pertama kali. Setelah menang 3-0 ke atas Indonesia 26hb lalu, peluang Malaysia nampak lebih cerah …

Continue Reading
Sukan

Akhirnya Tercapai Juga

Sekarang tengah tengok Terbuka Jepun (Badminton) kat rumah ni. Sekarang ni bergu Malaysia tengah lawan. Final la kan. Baru sebentar tadi, keiginan yang dah lama tercapai juga. Lee Chong Wei menang ke atas Lin Dan dengan tiga set perlawanan. Seronok rasa tengok Chong Wei menang. Dah lama tak tengok perseorangan pertama dunia ni menang ke …

Continue Reading