Sukan

Kejohanan Badminton Dunia 2010

Salam buat semua. Selepas entry bertajuk Blogger Yang Terdesak ke udara, blog ni mendapat komen yang banyak dari biasa. Memang ada kelebihannya menyertai acara ini walau pun tiada hadiah yang ditawarkan. Yang tersirat itu lebih manis rasanya. Hehee.. Oklah, berbalik kepada tajuk asal. Hari ini (Isnin), bermula lah Kejohanan Badminton Dunia 2010 yang turut disertai …

Continue Reading
Sukan

Belanda Rebah dan Akur

Ini adalah entry last. Bukan untuk blog ni, tapi untuk Piala Dunia edisi 2010 ye. hehe.. Rasanya la last. Sebab tuan punya blog dah sedih. Akhirnya Belanda terpaksa tunduk kepada jaringan Iniesta semalam. Itu pun setelah masa tambahan yang kedua. Sikit lagi ye nak habis dan ke penentuan penalti. Tapi dek kerana ketiadaan Heitinga kerana …

Continue Reading
Sukan

Belanda Ke Final

Malam tadi sanggup bersengkang mata untuk menonton perlawanan separuh akhir Belanda menentang Uruguay. Penantian tidak lama bila Belanda mula menjaringkan gol pertama melalui Bronckhorst. Namun, sebelum tamat separuh masa pertama Forlan berjaya menyamakan kedudukan. Babak kedua menyaksikan Belanda menjaringkan 2 gol manakala Uruguay menambah satu gol di saat masa tambahan diberikan. Keputusan kekal 3-2 menjadikan …

Continue Reading
Sukan

FIFA 2010 – Siapa Juara

Salam. lama saya tidak bersiaran. Dengan beberapa masalah dan kejadian, membuatkan blog ni sepi jer.. nantilah saya cerita. Tapi ingat tak sebelum ni ada entry tentang siapa pilihan saya untuk bergelar juara? Malangnya entry tersebut tidak dapat diselamatkan.. kenapa? Nanti cerita di lain entry. Ok, siapa pasukan pilihan anda? Banyak juga pasukan yang diramal hebat …

Continue Reading
Sukan

Piala Dunia 2010

Salam buat semua. Lama blog ni tak berkemas. Huhu.. Semenjak kes hari tu, minat nak menulis pun kureng sikit. hahaaa… Oklah, back to the future topic, sekarang ni memang kecoh la pasal bola kan.. Kaum-kaum lelaki khususnya pasti tidak meninggalkan peluang untuk sama-sama menonton acara paling gemilang tahun ini (paling ek..). De yang tertanya-tanya, sebelum …

Continue Reading
Sukan

5 Sebab China Menang Piala Thomas

Salam. Sekali lagi kita bercakap mengenai sukan badminton. (sebab tuan punya blog suka main badminton..). Semua orang dah tahu kan, China sekali lagi merangkul piala tersebut buat kali keempat kalau tak silap. Nasib baik piala uber dorang naib juara jer.. Tahniah buat Korea kerana berjaya menundukkan tembok itu.. hehe. (bila malaysia nak menang piala uber??) …

Continue Reading
Sukan

Keputusan Malaysia Lawan China Piala Thomas

Peringatan: Ini hanya entry pendek untuk malam ini. Tadi sudah tamat perlawanan separuh akhir badminton antara China dan Malaysia. Berikut adalah keputusannya: Perseorangan pertama: Lee Chong Wei kk Lin Dan : 17-21, 8-21 Bergu Pertama : Koo Kien Keat- Tan Boon Heong kk Cai Yu-Fu Hai Feng: 15-21, 10-21 Perseorangan kedua: Wong Choon Han kk …

Continue Reading
Sukan

Bulan Sukan

Salam semua. Perasan tak, bulan ni penuh pasal sukan. Mula-mula penentuan juara liga bola sepak EPL, yang berakhir pada 9 Mei, menyaksikan Chelsea menjadi juara, diikuti oleh Man U dan Arsenal. Masing-masing de reaksi yang pelbagai dengan kemenangan Chelsea ni. Tak percaya tengok sini. Kredit gambar: official website Kemudian sekarang ni tengah berlangsung pertandingan badminton …

Continue Reading