Keputusan Terkini Piala Thomas Malaysia Lawan China. 

by fiezaradzi on 23 May 2012 · 26 comments

Kronologi perlawanan antara Malaysia dan China, suku akhir Piala Thomas.

1. Perseorangan pertama Malaysia, Liew Daren menang set pertama melawan Lin Dan dengan 21-17
2. Liew Daren kemudiannya seolah-olah hilang rentak permainan apabila kalah 9-21 dengan banyak kesilapan mudah dari Liew Daren.
3. Lin Dan memang menunjukkan kehebatannya bermain badminton dengan menang set penentu dengan menang mudah 21- 5

4. Bergu utama negara Koo Kien Keat dan Tan Boon Heong kalah set pertama 17-21
5. Bergu utama tidak dapat menampung tekanan dari bergu China, Fu Hai Feng dan Cai Yun apabila kalah set kedua 18-21
6. Perseorangan kedua negara, Hafiz Hashim kalah set pertama kepada Chen Long 21- 10. Hafiz pernah menang ke atas Chen Long 3 tahun dahulu.
7. Perjuangan skuad Piala Thomas Malaysia 2012 kali ini tamat di suku akhir dengan kekalahan Hafiz Hashim 11-21 kepada Chen Long.
8. Malaysia kalah 3 – 0 kepada China.

@fiezaradzi.com – tiada lagi update Piala Thomas dari Wuhan, tuan punya blog pun nak berangkat… pulang dari perlawanan Piala Thomas 2012 di Wuhan ni… sedey

** opss, bukan dari Wuhan, tapi dari Kuala Lumpur…

{ 26 comments… read them below or add one }

tehr May 24, 2012 at 12:26 am

memang dah dijangka
malaysia tiada peluang dalam piala thomas kali ni
kita akan cuba lagi di masa depan
post terbaru tehr ..Kelantan vs Terengganu | Piala AFC 2012

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:45 pm

lepas ni kita try olimpik pulak.. harap2 da yg baik masa olimpik…

Balas Komen ini

incik May 24, 2012 at 1:15 am

hmmm apa boleh buat.. nak harap kat datuk lee sorang je jenuh laa die.. huhu
post terbaru incik ..Gerhana matahari cincin 2012

Balas Komen ini

suri May 24, 2012 at 12:29 pm

@incik, dia katanya kurung sihat tang kaki huu
post terbaru suri ..Putus Bila Perlu

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:38 pm

betul.. cedera katanya..

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:44 pm

itu yg susah tu. yg lain tak sehebat dia kot…

Balas Komen ini

hafidz May 24, 2012 at 11:57 am

BAM memang kana serius dalam pembangunan pemain2 badminton muda negara. jika tidak bertindak sekarang mungkin kita tidak lagi digeruni dari pihak lawan.
post terbaru hafidz ..Nuffnang Buffered Earnings 9

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:39 pm

betul tu.. mungkin kena bagi lebih banyak peluang bermain dgn pemain luar kepada pemain2 yg muda2 ni.. lebih banyak pendedahan, tanpa mengira pulangan…

Balas Komen ini

suri May 24, 2012 at 12:30 pm

bangkitlah wahai pemain BAM
post terbaru suri ..Senaman Kecantikan Hidung

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:38 pm

pemain mungkin dah bangkit, tapi lau tak de peluang bermain, susah juga.. Bersatulah wahai BAM dan kelab2 badminton lain..

Balas Komen ini

suri May 30, 2012 at 11:36 am

@fiezaradzi, klu masih takuk lama tak der kesudahannya..
post terbaru suri ..Rosa Rossa Jadi Botak

Balas Komen ini

fiezaradzi May 30, 2012 at 1:05 pm

@suri, itulah, kena bersatu antara pemain dan juga orang atasan..

Balas Komen ini

pipoq May 24, 2012 at 2:13 pm

apa boleh buat..kalo mengharapkan pada sorang je memang tak leh nak buat ape lansung..tapi tahniah untuk pemain Malaysia jugak la sebab dah cuba sedaya upaya..
post terbaru pipoq ..Kontest untuk bapa bapa seMalaysia

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:37 pm

betul tu.. harap2 ia satu pengalaman yg baik utk semua pemain.. juga harap mereka lebih hebat.. olimpik pulak lepas ni

Balas Komen ini

titan May 25, 2012 at 1:48 am

chong wei takde..memang tipis dah peluang..
post terbaru titan ..Lelaki kacak, Toyol dan Mark Zuckerberg

Balas Komen ini

suri May 30, 2012 at 11:36 am

@titan, harapkan dia jer mana blh yg laian asal tak gesa utk terajui tampuk badmton..
post terbaru suri ..Putus Bila Perlu

Balas Komen ini

fiezaradzi May 30, 2012 at 1:06 pm

@suri, dia pun tertekan asyik harapkan dia.. macam dia sorang je player badminton..

Balas Komen ini

fiezaradzi May 30, 2012 at 1:05 pm

@titan, mmg susah nak menang sebenarnya.. tertekan chong wei

Balas Komen ini

shraqs May 25, 2012 at 9:22 pm

Msia belum ada team yang cukup mantap..
post terbaru shraqs ..Google Memberikan Sitelinks Untuk MobilityWorlds

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:36 pm

betul tu.. sebab pelapis kurang kot..

Balas Komen ini

ProfHariz May 25, 2012 at 10:27 pm

LCW takda memamg kena usaha lebih ni
post terbaru ProfHariz ..Blog Hariz Berwajah Baru

Balas Komen ini

fiezaradzi May 28, 2012 at 5:35 pm

huhu.. dah kalah,.. datuk LCW cedera pulak tu..

Balas Komen ini

hafizmd May 29, 2012 at 2:02 pm

Seperti dijangka cuma tak sesedih ini jangkaan awal :(
post terbaru hafizmd ..Oh! Jawi

Balas Komen ini

suri May 30, 2012 at 11:37 am

@hafizmd, tutup buku lama bukak buku baru cewah, mmg tak der kata apalah ..
post terbaru suri ..Putus Bila Perlu

Balas Komen ini

fiezaradzi May 30, 2012 at 1:03 pm

tulis baru kat buku 555 lah.. hehee

Balas Komen ini

fiezaradzi May 30, 2012 at 1:07 pm

@hafizmd, apa boleh buat.. kita kena akui, player kita kurang segalanya

Balas Komen ini

Leave a Comment

CommentLuv badge
 Banner

Previous post:

Next post: