Personal

Masa Yang Berlalu

Salam buat semua.Janji nak update,tapi tak pun kan.. Apela.. Hehe.. Biasalah, siapa kata suri rumah boleh bersenang lenang. Ni belum suri rumah sepenuh masa, baru sikit je. Anak pun baru 2, tapi tu pun dh pening. Haha..

Tak lama lagi kena kerja semula, sebenarnya dh kena masuk pun, tapi saya nak cukupkan bulan march ni, kalau tak,rugi plak nak bayar pada taska,sbb pengiraannya tidak menguntungkan mak ayah anak2. Jadi,bulan april baru kerja.

Bila difikirkan, rasa sekejap je dh 2 bulan. Pening nak fikirkan, bayi kecil tu utk dijaga org. Wpun kakaknya pun dulu camtu,tapi bila fikirkan yg ni lelaki, rasa gundah juga. Gundah kenape? Sebab takut bekalan susu tak cukup kt taska. Ye,saya cuba mnjayakan program penyusuan bayi sehingga termampu. Rasa kesian pulak bila memikirkan nak bagi susu formula pada si kecil tu. Jadi proses pengepamam telah berjalan, tapi tak lah cemerlang mana..huhu

Patut juga ye, cuti 90 hari bgi kerajaan tu kan.. Kalau la swasta pun begitu, masyuknye.. Hehe.. Boleh buat stok lebih byk kan.. Hehe..kdg2 tu alasan je, mase sebulan dulu pun leh buat, tapi tak nak buat.. Amek.. Huhu..

Kalau ditanya-tanya pada ibu,mesti de perasan gundah nak htr baby ke pengasuh. Bagi yng bkerja la kan.. Mesti awal2 tu asyik teringat je kat anak, biarpun pengalaman byk mana. Ni lum htr lagi, dh terfikir jer… Huuhu.. Harap2 okay semua nanti, minggu depan je pun april. Nasib baik juga la saya ni kerja yg tk perlu nak pergi kursus ke pe ke.. Kena yg selalu travel,kang lagi susah.walau pun sekali sekala de travel,tapi harap2 nya kali ni biar le en suami je, kesian nak tinggal 2-2 orang tu..

Apa pun,saya harap program penyusuan bayi saya dapat berjalan lancar,selagi termampu. Kalau boleh,biarlah sampai setahun lebih.. Lagi, saya harap,anak2 saya dapat beradaptasi dengan suasana di taska bermula minggu depan.. Ameen..

@fiezaradzi.com – kita jumpa lagi bila berkesempatan ye…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge