Membuat Domain Sendiri – Bahagian 2

Salam buat semua. tup-tup dah hari Jumaat ye.. Nampaknya entry saya sebelum ni ada peminat.. Heheee.. terima kasih kawan-kawan. Saya tau, kat luar sana masih ramai tak tahu nak buat blog ber’domain’ sendiri ni macam mana. Macam saya dulu jugak.. Memang nak, tapi tak tahu macam mana.. Jadi, dah fahamkan apa yang perlu difahami? Kalau […] Teruskan Membaca →

Membuat Domain Sendiri

Maaf kali ni, entri mungkin sedikit serius. Bukan apa, sebelum ini saya telah ditanya oleh beberapa orang kawan blogger tentang bagaimana membuat domain sendiri, maksudnya domain.com, atau juga domain.net dan sebagainya, bukan lagi dari ‘free provider’ seperti blogspot atau wordpress dan lain-lain. Sebelum tu, maaf, saya bukanlah expert dalam bidang ni, tapi ini semua atas […] Teruskan Membaca →

Sinopsis @ Review Mr. Brain

mr brain Anda suka menonton tv? Atau suka melayan citer drama? Bagi kaum hawa khususnya, saya percaya ramai di luar sana suka menonton drama, terutamanya drama korea atau jepun (termasukler saya..). Aktiviti ni biasanya saya buat sewaktu masa lapang. de masa lapang ek.. Kalau dulu ingat lagi, time belajar, sampai ke subuh sebab buat marathon […] Teruskan Membaca →

Semuanya Kerana Cinta

Selamat hari Selasa. Kengkawan sanggup lakukan apa sahaja demi cinta? Jangan.. kalau cinta untuk Allah, teruskan niat tu. Tapi kalau demi cinta kepada kekasih, baik lupakan sahaja.. Tak pasal-pasal lain pulak jadinya. Semalam, terbaca di akhbar mengenai mangsa yang menolak cinta lelaki ini. Habis rumah dibakar. Nasib baik ada jiran-jiran yang prihatin. Kalau tidak… Apa […] Teruskan Membaca →

Hati Ini Gundah Gulana

Pernah kengkawan rasa gundah gulana? Sedih tak tentu pasal? Huhu.. tak tercapai akalmu suara nak cakap camner kan. Cam tulang terlekat kat kerongkong pun ada gak kan. Kadang-kadang memang kita rasa camtu, sampaikan de tu, tak tahu sebab apa. Rasa je camtu. Pelik kan? (orang kata perempuan memang pelik..) Kenapa ek terjadi hati gundah ni? […] Teruskan Membaca →

Jadual Imunisasi

Salam, apa khabar? Masih ingatkah akan entry saya tentang suntikan annur? Kalau masih ingat, tentu masih ingat akan janji saya nak beri jadual suntikan kan? Sebenarnya jadual boleh didapati di dalam buku kesihatan anak kengkawan. Juga dalam website kementerian kesihatan. Tapi, disebabkan saya sudah berjanji, saya akan tunaikan. Kat bawah ni jadual untuk anak-anak kengkawan […] Teruskan Membaca →

Kita Mudah Lupa, Nama pun Manusia

Lain macam jer tajuk ek.. hahaa.. Tapi itu lah hakikatnya kan.. Manusia memang mudah lupa. Sebenarnya dalam minggu ni saya cuba ingat kembali perkara yang saya fikir memang teramat mudah bagi orang lain – membuat kapal dari kertas (origami). Penat fikir. Mudah kan perkara tu.. Asalnya saja-saja jer.. banyak hari dah try buat, habis kertas-kertas […] Teruskan Membaca →

Annur Pandai Cakap Sudah

Hari ini nak citer pasal annur la.. Lama tak citer pasal budak sorang nih. Annur dah setahun enam bulan 28 hari. hahaa.. Hari tu kena cucuk untuk setahun enam bulan sudah.. ok.. Sekarang suka main kat padang depan rumah kitorang kalau petang tak hujan dan tak panas. Memang suka, padang tu pun tak le banyak […] Teruskan Membaca →