Sukan

Piala Dunia 2010

Salam buat semua. Lama blog ni tak berkemas. Huhu.. Semenjak kes hari tu, minat nak menulis pun kureng sikit. hahaaa… Oklah, back to the future topic, sekarang ni memang kecoh la pasal bola kan.. Kaum-kaum lelaki khususnya pasti tidak meninggalkan peluang untuk sama-sama menonton acara paling gemilang tahun ini (paling ek..). De yang tertanya-tanya, sebelum ni blog ni penuh citer pasal sukan, sekarang tak de lak.. hehee.. biasalah tempoh berhibernasi masih de sikit-sikit..

Mana satu pasukan pilihan anda? Sudah mula bertandingkah?Atau masih menunggu giliran hari dan waktunya. Entah kenapa, pasukan pilihan saya kali ni (mesti tak ramai sokong), warnanya oren.. Belanda a.k.a Netherlands.. Petang ni dorang lawan.. Yeah, mari saksikan bersama. Sepanjang perlawanan setakat ni, games yang kul 2.30 pagi je saya tak tengok.. Malas nak bangun dan turun tengok tv.. Huhuuu… Yang lain, meneman suami menonton. Dan setakat ini, sepanjang perlawanan yang saya tonton, game antara Korea Selatan dan Greece yang paling menarik. Seronok jer tengok. Tapi dengar kata game pagi tadi (2.30 pagi), antara German dan Australia, hebat juga, German menang 4-0.. Wah.. Sayangnya saya tak larat nak tengok.

saya pun nak main bola..
saya pun nak main bola..

De juga pasukan yang mengejutkan, Serbia kalah kepada Ghana.. Yang lain de yang biasa-biasa, dan de juga yang dipersalahkan. Contohnya penjaga gol England. Mesti ramai peminat pasukan ni kan… Disebabkan bola baru digunakan untuk perlawanan kali ni, jadi ada yang menyalahkan bola tu.. (kesian bola tu pulak jadi mangsa..). Apa pun, pastinya peminat bola sanggup bersengkang mata menyaksikan perlawanan piala dunia kali ni kan.. Tahun 2006, saya di Korea, sungguh meriah sebab tahun tu dorang dapat juga ke Piala Dunia. Sampaikan sanggup tak tidur sebab tengok bola.. Huhuuu… Ok lah, jom tengok keputusan setakat ni

Kumpulan A:

  • Afrika Selatan – Mexico : 0-0
  • Uruguay – Perancis : 0-0

Kumpulan B:

  • Argentina – Nigeria : 1-0
  • Korea Selatan – Greece : 2-0

Kumpulan C:

  • England – U.S : 1-1
  • Algeria – Slovenia : 0-1

Kumpulan D:

  • Germany – Australia : 4-0
  • Serbia – Ghana : 0-1

Itulah keputusan setakat ni. Lain- lain keputusan perlawanan boleh tengok di sini. Juga ada jadual perlawanan..

@fiezaradzi.com – tengok piala dunia masa kat sekolah menengah, masa tu tahun 1998 – sanggup stay up sebab nak tengok dengan kawan-kawan. huuuhuuu.. masa tu Perancis menang, abang Barthez jadi penjaga gol masa tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge