Lifestyle Semasa

Persaingan dan Permintaan

Assalamualaikum, syukur kita masih lagi diberi peluang untuk bernafas di bumi sejahtera. Persaingan dan permintaan. Suatu ketika dahulu, tempat itu hanyalah tempat tumbuhnya pokok-pokok menghijau yang begitu segar mata memandang. Dalam sekelip mata, pokok-pokok itu ditebang dan tanah dirata. Mulalah proses pertumbuhan pokok-pokok konkrit dibina oleh tangan-tangan manusia. Jalan dibina bagi menghubungkan deretan-deretan kedai.

Continue Reading
ITech Lifestyle Semasa

TV Alhijrah dan Prima Sri Gombak

Assalamualaikum buat semua, Lama kami tak bersiaran kan.. Minggu lepas, banyak sangat hal. Bukan apa, bila tuan empunya diri sakit kepala, sakit tekak, nak update blog pun tak de hati. Maaf la ye.. Ditambah pula anak pompuan kecil yang aktif tu kurang sihat, lagi bertambah risau nak malas nak berblog. Maaf sekali lagi. Balik kampung …

Continue Reading
Lifestyle Makan

Afiqah Nasi Beriani

Keluar entri pasal makan la pulak kali ni. Style kami, kalau nak try kedai makan baru, mesti nak cari dalam internet dulu. Kot-kot ada review pasal kedai tu. Makanan ok ke tak, harga berpatutan ke tak. Lainlah kalau dah biasa pergi macam McDonald yang harga kat mana-mana pun sama. Kat area tempat tinggal kami, ada …

Continue Reading