Alahan Makanan

Salam semua. Pernah alami alahan makanan atau pernah tengok sesiapa terkena alahan makanan? Saya pernah, bayi saya pernah, ketika itu belum mencecah umur setahun. Terjadi ketika menghantar si kecil tu di taska. Memang sedih hati tengok muka bengkak-bengkak. Huhu.. memang satu pengalaman la.. Tapi yang bagusnya masa tu, si kecil tu boleh senyum-senyum sambil merengek-rengek.. Huhu.. Entry kali ni diharap

Continue reading »

Pusat Jagaan Atau Pengasuh, Mana Satu Pilihan Anda

Kalau dulu bayi dibenarkan makan makanan bermula usia empat bulan, namun polisi telah ditukar kepada usia 6 bulan. Jadi selama 6 bulan pertama, hanya susu menjadi santapan bayi kecil yang comel. Dan sebaiknya, susu ibu adalah yang terbaik. Jadi, ibu-ibu, sediakanlah hak anak anda sebaiknya, dan bapa-bapa, berilah sokongan kepada isteri anda nanti ye.. Ada baik buruk mengenai perkara ini.

Continue reading »

Annur Kena Cucuk

Salam all, Sorry dah lama tak update blog ni. hihii.. sibuk tengok blog lain nih.. Oh ye, nak cerita tentang ANNUR – puteri sorang nih.. Juga saya cuba masukkan info sikit ek.. Annur kena cucuk? Ngeri ke tajuknya? Lagi ngeri orang yang tengok nih.. 😀 Sebenarnya, Annur kena cucuk imunisasi bila dah sampai umur.. Setahun setengah. Setakat ni, semua Annur

Continue reading »