Personal

Tiada Kata

Assalamualaikum, Sunyi, Sepi, Tiada kata dapat diungkap Masihkah mampu bertahan? Moga diberi kekuatan Untuk meneruskan apa yang tertinggal…

Continue Reading
Lifestyle

Tertekan? Apa Nak Buat Ek?

Assalamualaikum, Lama sungguh kan sepi? Sejak akhir-akhir ni, banyak hal la. Anak-anak kurang sihat, jadi si mak pun tak sihat mana, sebab berjaga malam. Tapi, tidur gak la kan.. Ni le kehidupan ada anak.. Bila dah anak kurang sihat sikit, mak pun tidur tak seberapa, nak update blog pun idea hilang.. Susah nak korek-korek idea …

Continue Reading
ITech

Internet yang Best

Assalamualaikum, Apa akan jadi jika internet kat Malaysia ni langsung tak de? Sehari pun cukuplah. Baik TM, mahupun P1 Wimax, Maxis, Celcom atau pun Digi. Mesti susahkan. Kena pulak kalau korang memang jenis yang suka berinternet. Maklumlah nak tahu perkembangan dunia dan kawan-kawan korang semua. Kalau jawapan korang ye, bermaksud memang korang pengguna tegar internet. …

Continue Reading
ITech

Blog saya tak sihat

Salam semua. Sudah lebi seminggu kita tidak bersua. Ceewah.. Apa nak buat blog saya tidak sihat. Tapi jangan pula kawan-kawan ingat blog saya sudah hilang/lupus.. Sebenarnya dalam seminggu lepas, TANPA ada pemberitahuan, atau notification (???), blog saya tidak dapat diakses, apath lagi untuk dilihat dan dijeling manja.. Jadi tidak dapatlah saya bersua dengan kawan-kawan sekalian. …

Continue Reading
ITech

Fenomena Digital

Alat digital, seperti computer, kamera, telefon bimbit dan sebagainya bukanlah satu perkara asing buat kita sekarang ini. Malah boleh dikatakan hampir setiap individu bermula golongan remaja ke atas memiliki salah satu perkara ini. Malah ada sesetengahnya yang mempunyai 2 unit bagi sesetengah gadget. gambar si kecil masa umur setahun.. gaya kalah ahli perniagaan Perhatikan anak …

Continue Reading
ITech

Jombuzz – Komuniti Blogger Malaysia

Salam. Banyak tul hal jadi sejak hari jumaat. HAha.. ini semua gara-gara asyik menukar theme blog yang tak penah puas hati. huhuu.. Sehinggakan hari jumaat lepas, dapat email dari kak jie gara-gara blog kena suspended. Nanti kita citer pasal ni. Rangkap satu (lirik dalam lagu Adrenalin dari Faizal Tahir ni), citer pasal Jombuzz. Jombuzz – …

Continue Reading
Tutorial

Tutorial – Buat Icon Sendiri di Blog

Kali ni kita tutorial sikit la. Bukan apa, dah lama saya mencari bagaimana nak buat icon atau favicon di blog. Ramai jugak blogger yang dah hebat-habat de benda ni. Saya tak la hebat, tapi nak juga de icon sendiri kan.. Nak tak blog anda jadi camni kan browser? Kalau rasa nak, senang jer.. JOm belajar.. …

Continue Reading
Personal

dalam pembikinan

Salam buat semua. Hari ini seharian saya memikirkan rumah baru ni. Akhirnya, inilah ‘cat’ yang memuaskan hati saya. Saya bukanlah pakar dalam meng’edit’ kod css yang terdampar dalam editor. Tapi sedikit sebanyak bolehlah membuat yang perlu sehinggalah terhasil theme yang sedikit sahaja edit nya. hahaaa. Ape pun, selamat datang lagi buat yang baru datang. InsyaAllah …

Continue Reading