Blogging

Hadiah Dari Brunei

Assalamualaikum, Demam pilihanraya, PRU 13 masih berjalan, malah sedang hangat sekarang ni, dan rata-rata dekat negeri Selangor ni, penuh bendera baik dari pihak kerajaan mahupun pembangkang. Siapa pun pilihan korang, jangan berparang sudah. Kita kan hidup dalam demokrasi.

Continue Reading
Lifestyle

Tertekan? Apa Nak Buat Ek?

Assalamualaikum, Lama sungguh kan sepi? Sejak akhir-akhir ni, banyak hal la. Anak-anak kurang sihat, jadi si mak pun tak sihat mana, sebab berjaga malam. Tapi, tidur gak la kan.. Ni le kehidupan ada anak.. Bila dah anak kurang sihat sikit, mak pun tidur tak seberapa, nak update blog pun idea hilang.. Susah nak korek-korek idea …

Continue Reading
ITech

Internet yang Best

Assalamualaikum, Apa akan jadi jika internet kat Malaysia ni langsung tak de? Sehari pun cukuplah. Baik TM, mahupun P1 Wimax, Maxis, Celcom atau pun Digi. Mesti susahkan. Kena pulak kalau korang memang jenis yang suka berinternet. Maklumlah nak tahu perkembangan dunia dan kawan-kawan korang semua. Kalau jawapan korang ye, bermaksud memang korang pengguna tegar internet. …

Continue Reading
ITech

Fenomena Digital

Alat digital, seperti computer, kamera, telefon bimbit dan sebagainya bukanlah satu perkara asing buat kita sekarang ini. Malah boleh dikatakan hampir setiap individu bermula golongan remaja ke atas memiliki salah satu perkara ini. Malah ada sesetengahnya yang mempunyai 2 unit bagi sesetengah gadget. gambar si kecil masa umur setahun.. gaya kalah ahli perniagaan Perhatikan anak …

Continue Reading