Setahun Bersamanya

Assalamualaikum, Dah banyak hari terperap entry ni. Tak keluar-keluar. Nasib baik tak jadi jeruk atau pun kimchi. Oh ye, sebenarnya 28 Jun hari tu adalah hari terakhir hosting dan domain blog ni. Jadi, faham-fahamlah kan kalau domain berbayar. Tak kan nak bagi free kan? Sebenarnya sepanjang setahun bersama si dia ni memang terbaik. Sebelum ni guna hosting dari syarikat lain.

Continue reading »

Fiezaradzi.com Berpindah

Salam semua. Entry kali ini adalah bagi menguraikan persoalan (ada ke?) di minda semua. Sebelum ni ada saya tulis pasal blog tak sihat dan entry yang hilang.. huhuu.. Sebenarnya masalah ni dah agak lama.. Oh ye, maaf kalau kali ini entry ni mungkin sedikit panjang lebar untuk pembacaan anda. Ia sekadar melepaskan sedikit pandangan tentang hosting. Fiezaradzi.com dahulunya di’host’kan di

Continue reading »

Blog saya tak sihat

Salam semua. Sudah lebi seminggu kita tidak bersua. Ceewah.. Apa nak buat blog saya tidak sihat. Tapi jangan pula kawan-kawan ingat blog saya sudah hilang/lupus.. Sebenarnya dalam seminggu lepas, TANPA ada pemberitahuan, atau notification (???), blog saya tidak dapat diakses, apath lagi untuk dilihat dan dijeling manja.. Jadi tidak dapatlah saya bersua dengan kawan-kawan sekalian. Sebabnya pun, tidak dapat juga

Continue reading »

Jombuzz – Komuniti Blogger Malaysia

Salam. Banyak tul hal jadi sejak hari jumaat. HAha.. ini semua gara-gara asyik menukar theme blog yang tak penah puas hati. huhuu.. Sehinggakan hari jumaat lepas, dapat email dari kak jie gara-gara blog kena suspended. Nanti kita citer pasal ni. Rangkap satu (lirik dalam lagu Adrenalin dari Faizal Tahir ni), citer pasal Jombuzz. Jombuzz – saya dapat tahu pun kalau

Continue reading »

Ke Mana Menghilang?

Salam. apa khabar semua? Anda perasan tak post terbaru saya dah tukar? Huhu.. sebenarnya sebelum post ini, de dua post saya, iaitu mengenai jodoh saya orang … dan ada apa dengan facebook?.. dua-dua post tu dah tak de. huhu.. Baru dalam email mengenai data yang tak back up semalam. Pastu bila saya bukak blog, 2-2 post tu dah tak de.

Continue reading »

Membuat Domain Sendiri

Maaf kali ni, entri mungkin sedikit serius. Bukan apa, sebelum ini saya telah ditanya oleh beberapa orang kawan blogger tentang bagaimana membuat domain sendiri, maksudnya domain.com, atau juga domain.net dan sebagainya, bukan lagi dari ‘free provider’ seperti blogspot atau wordpress dan lain-lain. Sebelum tu, maaf, saya bukanlah expert dalam bidang ni, tapi ini semua atas pertolongan suami dan semangat mencari

Continue reading »