Sukan

Undian Piala Thomas 2012

Sekali lagi, blog ini jadi blog sukan sekejap. Tak pe, wanita cantik dan lelaki kacak tak kisah baca pasal sukan kan. Nak pula sukan tanah air tercinta. Seperti sebelum ni, kita dah tahu undian untuk perlawanan Piala Thomas baru saja diadakan. Malaysia yang diletakkan pada pilihan keenam, berada satu kumpulan dengan Denmark, dilihat tiada masalah …

Continue Reading
Sukan

Akhirnya Tercapai Juga

Sekarang tengah tengok Terbuka Jepun (Badminton) kat rumah ni. Sekarang ni bergu Malaysia tengah lawan. Final la kan. Baru sebentar tadi, keiginan yang dah lama tercapai juga. Lee Chong Wei menang ke atas Lin Dan dengan tiga set perlawanan. Seronok rasa tengok Chong Wei menang. Dah lama tak tengok perseorangan pertama dunia ni menang ke …

Continue Reading
Sukan

Kejohanan Badminton Dunia 2010

Salam buat semua. Selepas entry bertajuk Blogger Yang Terdesak ke udara, blog ni mendapat komen yang banyak dari biasa. Memang ada kelebihannya menyertai acara ini walau pun tiada hadiah yang ditawarkan. Yang tersirat itu lebih manis rasanya. Hehee.. Oklah, berbalik kepada tajuk asal. Hari ini (Isnin), bermula lah Kejohanan Badminton Dunia 2010 yang turut disertai …

Continue Reading
Sukan

Sekitar Kejohanan Piala Thomas & Uber 2010

Sekali lagi negara kita diserang H1N1.. Dulu katanya gelombang kedua mungkin berlaku pada tahun lepas, alih-alih virus ni postpone ke tahun ni plak.. Kat akhbar, ada pulak laporan satu kematian di Perak semalam. Nampaknya virus ini menyerang kembali.. atau sebelum ni die still ada, tapi duduk menyepi dulu.. Kem badminton negara yang dalam persiapan menghadapi …

Continue Reading