Kewangan

LELAKI KACAK URUSKAN HUTANG

Hampir setiap orang termasuk lelaki kacak ada hutang kan? Lainlah macam titan, dah habis bayar pun hutang PTPTN. Baik lelaki mahupun perempuan, hutang sukar dielak, lebih-lebih lagi jika nilai barangan yang dibeli suatu nilai besar. Barangan, aset atau liabiliti seperti rumah, kereta dan barangan rumahyang lain, ada yang mengambil keputusan membayar secara ansuran atau pun …

Continue Reading
Sukan

Lelaki Kacak Malaysia – Nazmi Faiz & Terkini Piala Thomas

LELAKI KACAK MALAYSIA Update 1: Datuk Lee Chong Wei tarik diri kerana kecederaan, memberikan mata pertama buat Denmark Update 2: Boleh tengok live streaming di sini Update 3: bergu pertama Tan Boon Heong/Hoon tewas 17-21, 23-21, 11-21 Update 4: Liew Daren (ranking 33 dunia) menang 21-15, 21-13 ke atas Jan O Jorgenson (ranking 12 dunia) …

Continue Reading
Semasa

Lelaki Kacak Ada di Mana-mana

Setelah penat bercuti, dan bekerja, baru ada peluang nak jalan-jalan kat blog kawan-kawan yang lain. Itu pun sekejap-sekejap je dapat, lepas tu kena sambung balik buat kerja. Ada hati nak buat ‘part time’. LELAKI KACAK Itulah, dek penangan blogger yang kata dia lelaki kacak (entah betul entah tidak.. ), titan, banyak jugalah blogger yang terus …

Continue Reading
Personal

Hari Ini Dalam Sejarah – 6 April

Assalamualaikum, dan selamat hari Jumaat, penghulu segala hari.. Hari ni 6 April sudah. Apa yang bestnya hari ni, ya bah? Cubalah teka.. Untung-untung mengena.. Nak menulis, tak de idea, tapi ingin jua ku khabarkan berita, harap-harap di luar sana, masih sudi membaca.

Continue Reading
Lifestyle Wanita

Lelaki vs Wanita – Siapa Lebih Awal Kahwin

Sebut bab kahwin je, ramai suka. Suka akan perkahwinan, boleh, tapi jangan kahwin untuk suka-suka. Cuba tengok persekitaran masing-masing. Siapa yang lebih awal kahwin, lelaki kacak atau wanita cantik? Dah tahu dah siapa? Tengok tempatlah kan, ada yang lelaki kahwin dulu, ada yang wanita kahwin dulu. Tapi apa yang nak ditulis ni, adalah berdasarkan kepada …

Continue Reading