Makan

Laksa Penang

Assalamualaikum semua, Ada orang bising, kata bila nak update blog ni? Lama dah tak update. Ye, memang betul pun. Dah lama dah. Bukan apa, tak de feel la nak update blog semenjak dua menjak ni. Jadi, banyaklah hutang entry belum tertunai.

Continue Reading
Lifestyle

Tertekan? Apa Nak Buat Ek?

Assalamualaikum, Lama sungguh kan sepi? Sejak akhir-akhir ni, banyak hal la. Anak-anak kurang sihat, jadi si mak pun tak sihat mana, sebab berjaga malam. Tapi, tidur gak la kan.. Ni le kehidupan ada anak.. Bila dah anak kurang sihat sikit, mak pun tidur tak seberapa, nak update blog pun idea hilang.. Susah nak korek-korek idea …

Continue Reading
Personal

bijakkah kita kendalikan anak?

Salam semua? macam mana hujung minggu anda? Harap semua ok. Hari ni nak bercerita tentang kemahiran menjaga anak. Hatta korang seorang ibu mahu pun ibu saudara, mesti pernah jaga budak kan.. Oh lupa, juga buat korang yang bergelar ayah atau bapa sedara. Susah jaga anak kecik ni?? Susah ke? ke senang? Pasti masing-masing de pendapat …

Continue Reading