Makan

Laksa Penang

Assalamualaikum semua, Ada orang bising, kata bila nak update blog ni? Lama dah tak update. Ye, memang betul pun. Dah lama dah. Bukan apa, tak de feel la nak update blog semenjak dua menjak ni. Jadi, banyaklah hutang entry belum tertunai.

Continue Reading
Semasa

Pusat Jagaan Atau Pengasuh, Mana Satu Pilihan Anda

Kalau dulu bayi dibenarkan makan makanan bermula usia empat bulan, namun polisi telah ditukar kepada usia 6 bulan. Jadi selama 6 bulan pertama, hanya susu menjadi santapan bayi kecil yang comel. Dan sebaiknya, susu ibu adalah yang terbaik. Jadi, ibu-ibu, sediakanlah hak anak anda sebaiknya, dan bapa-bapa, berilah sokongan kepada isteri anda nanti ye.. Ada …

Continue Reading
Lifestyle

Lima Tips Penting Penyediaan Menu

Suka makan di rumah atau di luar? Jika soalan ini dijukan buat para suami, pasti jawapannya makan di rumah. Di samping menjimatkan, malah lebih selesa kerana berada di rumah sendiri. Lagi, lebih sedap mungkin selain dapat makan bila ada masa terluang. Anak korang suka makan apa yang korang masak? Sebenarnya dalam penyediaan makanan, terdapat banyak …

Continue Reading