Undian Piala Thomas 2012

Sekali lagi, blog ini jadi blog sukan sekejap. Tak pe, wanita cantik dan lelaki kacak tak kisah baca pasal sukan kan. Nak pula sukan tanah air tercinta. Seperti sebelum ni, kita dah tahu undian untuk perlawanan Piala Thomas baru saja diadakan. Malaysia yang diletakkan pada pilihan keenam, berada satu kumpulan dengan Denmark, dilihat tiada masalah besar, apabila turut bersama Afrika

Continue reading »

Piala Thomas 2012

Assalamualaikum, Kecoh semalam ada gegaran lebih kuran pukul 4.38 petang. Tapi kami di Gombak, tak terasa pun, cuma bila tengok tv, ada yang kata rasa kat area Batu Caves. Apa pun, setakat ni, tidak ada amaran tsunami akan berlaku, cuma ambil langkah berjaga-jaga saja. Okay, bercakap tentang sukan, yang paling dekat, sukan Badminton akan menjelmakan piala yang berprestij dan pernah

Continue reading »

5 Sebab China Menang Piala Thomas

Salam. Sekali lagi kita bercakap mengenai sukan badminton. (sebab tuan punya blog suka main badminton..). Semua orang dah tahu kan, China sekali lagi merangkul piala tersebut buat kali keempat kalau tak silap. Nasib baik piala uber dorang naib juara jer.. Tahniah buat Korea kerana berjaya menundukkan tembok itu.. hehe. (bila malaysia nak menang piala uber??) Jom kita tengok 5 sebab

Continue reading »

Keputusan Malaysia Lawan China Piala Thomas

Peringatan: Ini hanya entry pendek untuk malam ini. Tadi sudah tamat perlawanan separuh akhir badminton antara China dan Malaysia. Berikut adalah keputusannya: Perseorangan pertama: Lee Chong Wei kk Lin Dan : 17-21, 8-21 Bergu Pertama : Koo Kien Keat- Tan Boon Heong kk Cai Yu-Fu Hai Feng: 15-21, 10-21 Perseorangan kedua: Wong Choon Han kk Chen Jin: 16-21, 7-21 Kekalahan

Continue reading »

Chelsea Juara, MU Menang Jua

Salam. Teka-teki tekuk mengenai siapa juara EPL telah terjawab malam tadi. Kali ni, Chelsea memegang takhta dengan bergaya. Mengalahkan Wigan Athletic 8-0 di tempat sendiri menyaksikan pasukan biru itu menjulang trofi itu. 8-0 nih.. main bola ke pe tu.. haha.. Tak kisah la, yang nyata peminat-peminat Chelsea memang bangga tu.. 8-0.. Peminat-peminat pasukan lain seronok gak, sebab tahun ni MU

Continue reading »

Sekitar Kejohanan Piala Thomas & Uber 2010

Sekali lagi negara kita diserang H1N1.. Dulu katanya gelombang kedua mungkin berlaku pada tahun lepas, alih-alih virus ni postpone ke tahun ni plak.. Kat akhbar, ada pulak laporan satu kematian di Perak semalam. Nampaknya virus ini menyerang kembali.. atau sebelum ni die still ada, tapi duduk menyepi dulu.. Kem badminton negara yang dalam persiapan menghadapi Piala Thomas & Piala Uber

Continue reading »