Lifestyle Semasa

Persaingan dan Permintaan

Assalamualaikum, syukur kita masih lagi diberi peluang untuk bernafas di bumi sejahtera. Persaingan dan permintaan. Suatu ketika dahulu, tempat itu hanyalah tempat tumbuhnya pokok-pokok menghijau yang begitu segar mata memandang. Dalam sekelip mata, pokok-pokok itu ditebang dan tanah dirata. Mulalah proses pertumbuhan pokok-pokok konkrit dibina oleh tangan-tangan manusia. Jalan dibina bagi menghubungkan deretan-deretan kedai.

Continue Reading
Personal

Kembalilah Ke Pangkuanku

Assalamualaikum, lama kan tak de update terkini.. Patut le PR pun jatuh berdebuk.. Huhu.. Sebenarnya mood blogging lari ke mana tah, tak jumpa-jumpa lagi ni.. Itu yang risau ni.. Huhu.. tak pe lah, mula semula perlahan-lahan.. jadi untuk permulaan mencari mood berblog yang semakin lari jauh ni, kita layan dulu beberapa keping gambar.. Jom.. Oh …

Continue Reading
Lifestyle Makan

Afiqah Nasi Beriani

Keluar entri pasal makan la pulak kali ni. Style kami, kalau nak try kedai makan baru, mesti nak cari dalam internet dulu. Kot-kot ada review pasal kedai tu. Makanan ok ke tak, harga berpatutan ke tak. Lainlah kalau dah biasa pergi macam McDonald yang harga kat mana-mana pun sama. Kat area tempat tinggal kami, ada …

Continue Reading