Lifestyle

Apa Itu Mycoplasma Infection

Mycoplasma Infection atau jangkitan mycoplasma. Assalamualaikum, Hari Ahad yang lalu, terima sms dari abang sulung dari kampung. Kata, anak ketiganya kena tahan di wad hospital di Seberang Jaya. Mula-mula doktor ingat mungkin kena demam denggi. Ujian darah perlu dibuat terlebih dahulu. Saya yang duduk jauh di sini, cuma telefon dan bertanya keadaan anak buah itu.

Continue Reading
Lifestyle

Superbug – Penyelesaiannya?

Baca tak pasal superbug dalam makanan hari ni? Kalau tak leh le ke sini untuk perkara yang lebih lanjut. Pernah tak kawan-kawan still sakit walau pun doktor dah beri ubat atau antibiotik untuk sakit tu? APA ITU SUPERBUG? Sejenis bakteria yang tahan terhadap mana-mana antibiotik. Ia lahir apabila bakteria tertentu berjaya beradaptasi terhadap sebarang ubatan …

Continue Reading
Personal

trip to batu pahat

Salam semua Apa khabar hari ni? Oh ye, dua tiga hari ni agak sibuk. Hari Selasa lepas baru je ke Batu Pahat, itu pun balik hari, sebab baby de kat taska kan, so kena balik hari. Ke Batu Pahat sebab urusan kerja. Pergi pun dengan en boss. Laju tak hingat dia bawak Sorento dia tu.. …

Continue Reading