Buku

Speechless Friday#2 – Kedai Buku

Assalamualaikum, Speechless Friday #2 kembali. Kan best kalau kat rumah ada bilik macam gambar bawah ini. Dah boleh jadi bilik perpustakaan di rumah. Lepas itu bolehlah sewakan buku dekat jiran tetangga. Amacam, ok tak idea?

Continue Reading
Lifestyle Makan

Makan Cendol di Acu Sup Utara

Assalamualaikum, Program jalan-jalan jumpa kedai makan, masih berlangsung di sini. Tahun depan bolehlah calonkan blog untuk blog food untuk award ini pulak (fuh, perasan sungguh). Alkisahnya kami teringin nak makan cendol macam cendol banting yang kononnya sedap tu. Tapi orang Banting tak belanja-belanja lagi, cari yang dekat-dekat sini sajalah.

Continue Reading
Lifestyle

Jom Buat Senaman

Assalamualaikum semua, Cuaca mendung je hari ini, awal pagi tadi hujan. Kawasan kami renyai-renyai sahaja. Korang pulak macam mana? Kami ada dengar ada kawasan yang hujan lebat juga. Betul ke?

Continue Reading