Tag Awan Untuk Blogspot

Kali ni kita tengok pulak satu lagi tutorial — juga untuk pengguna blogspot. Sebab kalau pengguna wordpress atau domain berbayar, guna saja plugin tag cloud, pasti beres. Jadi untuk pengguna blogspot, jom ikut cara-cara ini. salam k. fieza..nak tanya, cmne k. fieza buat yg kata kunci kt side blog ni?boleh gerak2 lg tu..hmm~ Langkah-langkah: Log in ke akaun blogpsot anda

Continue reading »

Tutorial Favicon untuk Blogspot

Salam buat semua. Hari tu saya ada buat entry mengenai buat tutorial favicon untuk blog. Tetapi itu untuk blog berbayar/yang menggunakan sistem wordpress. Dalam tutorial tu, rmai juge (tak la ramai sangat kan..) meminta tutorial jika blog mereka adalah blogspot. Baru-baru ni saya google sikit info mengenai perkara ini. Jadi, untuk pengguna blogspot sekalian, mari kita tengok.. FAVICON Boleh diletakkan

Continue reading »

tutorial gravatar..

Salam & selamat hari Khamis, Apa khabar semua? Kali ni apa kata kita belajar sedikit tutorial? Sebenarnya ada beberapa soalan ditanya oleh kawan2 yang datang ke blog ni, tapi tidaklah dapat semua soalan saya jawab sekarang. Kita slow-slow ek.. Kali ni kita blajar bagaimana nak meletakkan komen kita beserta dengan gambar atau gravatar. Kerja nya mudah saja. Mari ikuti langkah-langkah

Continue reading »