Lifestyle

Tertekan? Apa Nak Buat Ek?

Assalamualaikum, Lama sungguh kan sepi? Sejak akhir-akhir ni, banyak hal la. Anak-anak kurang sihat, jadi si mak pun tak sihat mana, sebab berjaga malam. Tapi, tidur gak la kan.. Ni le kehidupan ada anak.. Bila dah anak kurang sihat sikit, mak pun tidur tak seberapa, nak update blog pun idea hilang.. Susah nak korek-korek idea …

Continue Reading
ITech

Facebook Gugat Keselamatan

Cuba bayangkan jika seharian kawan-kawan tidak boleh membuka laman sesawang kegilaan ramai, facebook. Semuanya gara-gara majikan masing-masing atau mak ayah telah menyekat laman tersebut. Okla kan, tak de la tanpa facebook tak boleh hidup kan.. Tapi bagi mereka yang terlalu gemar atau sudah pun pada tahap penagih tegar facebook, tentu cara majikan atau mak ayah …

Continue Reading
ITech

Fenomena Digital

Alat digital, seperti computer, kamera, telefon bimbit dan sebagainya bukanlah satu perkara asing buat kita sekarang ini. Malah boleh dikatakan hampir setiap individu bermula golongan remaja ke atas memiliki salah satu perkara ini. Malah ada sesetengahnya yang mempunyai 2 unit bagi sesetengah gadget. gambar si kecil masa umur setahun.. gaya kalah ahli perniagaan Perhatikan anak …

Continue Reading