Blogging

Sambung atau Tidak

Assalamualaikum, Dah lama bebenor tak update blog ni. Sejak kerja kat ‘pejabat baru’ ni, macma tak berpenghujung kerjanya. Hampir setiap masa ada je kerja bertalu-talu datang. Siapa kata kerja kat ‘sini’ rilek? Aduh..

Continue Reading
Personal

Tugas Baru

Assalamualaikum, Setelah lapan tahun kerja di syarikat lama, nampaknya kali ni bertukar tempat kerja dan skop kerja. Selepas dua bulan grad, terus kerja di syarikat lama hinggalah 31 Oktober 2013 baru-baru ni. Sekarang, dah bermula suasana baru, tugas baru dan kawan-kawan pun baru. Kalau dulu, teman sehati sejiwa, encik suami sentiasa ada bersama. Tapi, sekarang …

Continue Reading
Sukan

Keputusan Terkini Piala Thomas Malaysia Lawan China. 

Kronologi perlawanan antara Malaysia dan China, suku akhir Piala Thomas. 1. Perseorangan pertama Malaysia, Liew Daren menang set pertama melawan Lin Dan dengan 21-17 2. Liew Daren kemudiannya seolah-olah hilang rentak permainan apabila kalah 9-21 dengan banyak kesilapan mudah dari Liew Daren. 3. Lin Dan memang menunjukkan kehebatannya bermain badminton dengan menang set penentu dengan menang …

Continue Reading