Superbug – Penyelesaiannya?

Baca tak pasal superbug dalam makanan hari ni? Kalau tak leh le ke sini untuk perkara yang lebih lanjut. Pernah tak kawan-kawan still sakit walau pun doktor dah beri ubat atau antibiotik untuk sakit tu? APA ITU SUPERBUG? Sejenis bakteria yang tahan terhadap mana-mana antibiotik. Ia lahir apabila bakteria tertentu berjaya beradaptasi terhadap sebarang ubatan atau antibiotik. Pemberian berlebihan antibiotik

Continue reading »

trip to batu pahat

Salam semua Apa khabar hari ni? Oh ye, dua tiga hari ni agak sibuk. Hari Selasa lepas baru je ke Batu Pahat, itu pun balik hari, sebab baby de kat taska kan, so kena balik hari. Ke Batu Pahat sebab urusan kerja. Pergi pun dengan en boss. Laju tak hingat dia bawak Sorento dia tu.. Nasib baik tak de speed

Continue reading »