BULAN MEI, BUKAN MEI MEI

by fiezaradzi on 6 June 2012 · 44 comments

Mei Mei kalau dalam Upin Ipin, memang watak gadis kecil berbangsa Cina yang cukup comel, dan bijak. Korang tengok tak? Memang suka dia ajak kawan-kawan main masak-masak. Lagi satu, dia memang bijak, nak-nak dalam bab belajar ni. Rajin pulak tu. Ikutlah dia kalau nak berjaya.. Barulah jadi lelaki kacak.

Bercakap pasal Mei Mei, teringat pula, baru je habis bulan Mei. Kalau bulan lepas bulan gembira tuan punya blog, bulan ni sekadar memberi ucapan terima kasih di samping gambar buat mereka yang terhebat. Jom kita pekena teh o lemon sambil tengok gambar saper yang ada.Inilah dia Mei Mei bulan Mei..

SURI

CHII

HAFIZMD

TITAN

PROF HARIZ

Juga tidak lupa buat kalian semua yang sentiasa dekat di blog ini..

TEHR, IZZUDDIN FAUZI, HAIRUL HISSAM, INCIK, PIPOQ

Maaf, tiada hadiah mampu diberi, hanya ucapan terima kasih daun keladi, kalau ada masa, datang lah lagi..

Sekianlah dulu, celoteh hari ini. Walau pun sepatutnya wordless wednesday, kita keluarkan dulu entry ini. Harap-harap puas hati. Baru perasan, lebih ramai lelaki kacak, dari wanita pujaan hati.

** Oh ye, lupa nak tanya, suri dan chii, sudah dapat ke hadiah harijadi? cenderahati?

@fiezaradzi.com – Mood bercuti, sebab tu baru keluar entry ini..

{ 44 comments… read them below or add one }

titan June 6, 2012 at 6:35 pm

kalah dengan gegirls lagi..huh.
post terbaru titan ..Mencintai Ain Maisarah – Part 5

Balas Komen ini

Izzuddin Fauzi June 6, 2012 at 10:30 pm

@titan, Alwas dikalahkan hehehe :)
post terbaru Izzuddin Fauzi ..Bila Terhalang

Balas Komen ini

fiezaradzi June 7, 2012 at 1:02 pm

@Izzuddin Fauzi, saper dapat kalahkan suri, mmg hebat lah.. hehe

Balas Komen ini

fiezaradzi June 7, 2012 at 1:01 pm

@titan, kurang kacak lah lau macam tu.. hhee

Balas Komen ini

titan June 7, 2012 at 1:28 pm

@fiezaradzi, bagi chance aje. nanti suri nangis..puas plak nak pujuk.
post terbaru titan ..Last Call Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012

Balas Komen ini

fiezaradzi June 7, 2012 at 1:44 pm

@titan, lau suri nangis, mmg susah nak jawab tu.. haha… tak pe, belanja semangkuk cendol, mesti suri ok.

Balas Komen ini

suri June 7, 2012 at 3:14 pm

@fiezaradzi, titan..nak lenje cendol reti ker dia buat ha…rasa mak kt melaka lagi pandai buat cendol pekena gulo melakao haa….
post terbaru suri ..Nyah Kau Dari Sini

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 2:48 pm

dia nak blanje kat banting.. dia kata sedap..

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:14 pm

@suri, nnti den g melako, nak singgah rumah mak suri lah. hheee

Balas Komen ini

suri June 7, 2012 at 3:15 pm

@titan, girl ngis tak per nampk ayu gitu bila boy ngis nampk buruk lagu lebih2 yg kacak heeeeee
post terbaru suri ..Nyah Kau Dari Sini

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 2:49 pm

hilang kacak sebentar.. tapi lelaki nangis, pompuan tersenth gak..

Balas Komen ini

suri June 8, 2012 at 4:25 pm

haa…skong2 tgu sna nnti sy nak pergi hee..mau gak oder lebih 3 mangkuk termasuk sy, suami dna anak. klu blh tk mtk tapau age haaaaa
post terbaru suri ..Doa Membaca Al-Quran

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:40 pm

@suri, nak jugak.. tak aci.. hehe.. titan, pe lagi silalah keluar sikit duit bulan2 tu.. hehee

Balas Komen ini

suri June 8, 2012 at 4:26 pm

tu llki cepat rasa serba salah..sob..sob..
post terbaru suri ..Disebalik Komen Tegar

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:41 pm

@suri, cepat tersentuh tu.. hihi

Balas Komen ini

pipoq June 6, 2012 at 7:16 pm

tengah tak berapa nak sibuk insyaAllah sentiasa menjengah blog rakan rakan..
post terbaru pipoq ..Wordless Wednesday – Taiko pisang

Balas Komen ini

fiezaradzi June 7, 2012 at 1:02 pm

@pipoq, itulah, tapi lau sibuk.. susah nak cakap kan..

Balas Komen ini

pipoq June 8, 2012 at 2:48 am

sekarang ni memang agak tak berapa nak sibuk sangat..dok tolong isteri jaga baby je sebab kekadang tu baby lambat benor nak tido malam..

p/s : kebetulan pulak euro 2012 dah start..ok jugak la ada aktiviti lain leh buat sambil tunggu anak lena..
post terbaru pipoq ..Pokkits – Indah khabar dari rupa

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 2:50 pm

mmg ayah hebat ni.. soh baby tido sbb ayah nak tgk blog ni.. hehee

euro kalu, anak pun tgk skali lah.. hehe

Balas Komen ini

pipoq June 10, 2012 at 9:58 pm

jenuh jugak owh rasanya..dari anak pertama sampai la anak kedua ni, dua2 pun jenis tak reti nak tido awal..
post terbaru pipoq ..Review jenama – Set selepas bersalin Nona Roguy

Balas Komen ini

fiezaradzi June 11, 2012 at 5:25 pm

@pipoq, sama lah.. selagi tak pukul 12, atau selagi salah sorang tak tidur.. buat penat je suruh tidur tidur ni…

Balas Komen ini

pipoq June 12, 2012 at 2:28 pm

tengah buat kajian jugak ni kenapa budak2 kecik suka tido lewat..hehehe..
post terbaru pipoq ..Kontest – Juara EURO 2012

Balas Komen ini

fiezaradzi June 14, 2012 at 2:50 pm

@pipoq, dan subjeknya adalah anak2 sendiri la ye.. huhu..

pelik gak, sbb kat taska, selalunya mmg main kaw2 punya, tapi balik rumah, lagi tak paksa tidur… aduh, buat penat mulut jer..

Balas Komen ini

tehr June 6, 2012 at 9:19 pm

sempat gak menyelitkan nama
makasih!
post terbaru tehr ..Wordless Wednesday #21: Pulut Berinti

Balas Komen ini

fiezaradzi June 7, 2012 at 1:14 pm

@tehr, tima kasih buat bro, selalu dtg sini.. kita je yg malas komen.. haha

Balas Komen ini

Izzuddin Fauzi June 6, 2012 at 10:29 pm

Tahniah kepada mereka2 yang ngetop tu :) Hehehe :)
post terbaru Izzuddin Fauzi ..Bila Terhalang

Balas Komen ini

fiezaradzi June 7, 2012 at 1:15 pm

@Izzuddin Fauzi, tahniah.. tahniah.. mmg meletop lah..

Balas Komen ini

hatiputera June 7, 2012 at 1:58 pm

tahniah kepada mereka yang kacak itu dan juga yang menjadi terbaik mei…
post terbaru hatiputera ..Abang Ensem Di Mata Aku

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:31 pm

@hatiputera, terima kasih buat semua yg datang blog ni…

Balas Komen ini

mrs.yie June 7, 2012 at 3:11 pm

senyum je
post terbaru mrs.yie ..DIA YANG AKU PILIH – BAB 60

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:15 pm

@mrs.yie, senyum itu sedekah.. hehe

Balas Komen ini

suri June 7, 2012 at 3:13 pm

salam tuan..
ya sy datang melapor diri..
post terbaru suri ..Nyah Kau Dari Sini

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:15 pm

@suri, baik suri, sila la duduk baca entry.. hihihi

Balas Komen ini

suri June 7, 2012 at 3:13 pm

sykur dh dpt ada juga muatkan pic hadiah tu dlm entri bulan lepas,,tak tahu akak perasan atu tak.terima kasih ya..
post terbaru suri ..Nyah Kau Dari Sini

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:14 pm

@suri, lum baca ni.. jap lagi kta pergi..

Balas Komen ini

Mohd Ilham June 7, 2012 at 3:15 pm

haha.. bila nak agaknya nama aku nak disenaraikan
post terbaru Mohd Ilham ..Promosi Domain .My Rm25 sahaja

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 4:06 pm

@Mohd Ilham, bulan depan mungkin… hehee

Balas Komen ini

rahman June 7, 2012 at 3:33 pm

nama saya pun takde .. huhu .. kena keje keras lebih sikit ni :)
post terbaru rahman ..Makan malam di Restoran Aroma Ikan Bakar Pantai Jeram

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 3:55 pm

@rahman, tak pe, leh cuba lagi nanti.. hehe

Balas Komen ini

wandisini June 7, 2012 at 4:03 pm

tahniah kepada semua
post terbaru wandisini ..Aktiviti Ketika Cuti Sekolah Dulu-Dulu

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 2:56 pm

@wandisini, tahniah dan terima kasih

Balas Komen ini

hafizmd June 8, 2012 at 12:43 pm

Terima kasihlah tuan rumabh sudi jugak tempek gambar ambe yg encem tu…hehehe

Moga makin komited berblogging :D

p/s-tukar baju baru jgak yer…nice
post terbaru hafizmd ..Celoteh Kakak #5 Angsa?

Balas Komen ini

fiezaradzi June 8, 2012 at 2:53 pm

hencem ke kacak? insyaallah, lau diizinkan..

haah, yg hari tu komen tak bape best

Balas Komen ini

simonreyes June 10, 2012 at 1:23 pm

lelaki kacak/handsome man/handsomeboy cakap/kata/berkata terbaiklah !!!/terhebatlah !!!/powerlah !!!

Balas Komen ini

Leave a Comment

CommentLuv badge

 Banner

Previous post:

Next post: