Yes, Portugal dan Jerman Kalah

"final euro 2012"

Korang tengok tak separuh akhir kedua Euro malam tadi? Walaupun tak layan dari awal, sebab tak sihat, tapi akhirnya Jerman kalah pada pasukan yang awalnya kurang menyerlah, Itali. Kalah 1-2 kepada Itali menjadikan Jerman terpaksa bersama-sama Portugal untuk tidak ke pertandingan akhir Euro 2012.

Walaupun rasa mula-mula Jerman boleh ke akhir sebab pasukan ni tak pernah kalah dan seri. Menang je sokmo, orang kata. Tapi malam tadi, ternyata mereka terpaksa tunduk kepada Itali. Yes, ‘chek’ suka, sebab nak tak nak, bro denaihati kena jugak hantar satu t-shirt ke seri gombak, dan salah sorang akan dapat 10,000 trafik. Kenapa? Sebab ‘chek’ pilih Spain juara, encik abang ‘chek’ pulak pilih Itali juara. So, salah sorang pasti kena.

euro map

Kepada orang itu, sabar ye, Portugal dah terkeluar, Jerman pun. Bye-bye. ‘Chek’ suka sebab walaupun pasukan oren ‘chek’ dah terkeluar tapi ‘chek’ puas hati. Yes..

Dan satu lagi, jurulatih kegemaran ‘chek’, Bert Van Marwijk pun dah pasti letak jawatan sebagai jurulatih pasukan oren tu. Apa nak buat.. Lepas ni ‘chek’ tak leh tengok dah jurulatih yang ‘cool’ tu kat tepi padang. Korang boleh baca kat sini.

marwijk-1

Apa pun, korang yang pilih Portugal atau Jerman, jangan sedih okey. Cuba lagi next time. Piala Dunia dua tahun lagi. Teruskan hidup dan teruskan tulis blog. 😉

@fiezaradzi.com – Apa nak bagi kat budak 4 tahun untuk hari jadi dia ek?

**Sumber gambar dari EUFA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>