Yes, Portugal dan Jerman Kalah

by fiezaradzi on 29 June 2012 · 32 comments

"final euro 2012"

Korang tengok tak separuh akhir kedua Euro malam tadi? Walaupun tak layan dari awal, sebab tak sihat, tapi akhirnya Jerman kalah pada pasukan yang awalnya kurang menyerlah, Itali. Kalah 1-2 kepada Itali menjadikan Jerman terpaksa bersama-sama Portugal untuk tidak ke pertandingan akhir Euro 2012.

Walaupun rasa mula-mula Jerman boleh ke akhir sebab pasukan ni tak pernah kalah dan seri. Menang je sokmo, orang kata. Tapi malam tadi, ternyata mereka terpaksa tunduk kepada Itali. Yes, ‘chek’ suka, sebab nak tak nak, bro denaihati kena jugak hantar satu t-shirt ke seri gombak, dan salah sorang akan dapat 10,000 trafik. Kenapa? Sebab ‘chek’ pilih Spain juara, encik abang ‘chek’ pulak pilih Itali juara. So, salah sorang pasti kena.

euro map

Kepada orang itu, sabar ye, Portugal dah terkeluar, Jerman pun. Bye-bye. ‘Chek’ suka sebab walaupun pasukan oren ‘chek’ dah terkeluar tapi ‘chek’ puas hati. Yes..

Dan satu lagi, jurulatih kegemaran ‘chek’, Bert Van Marwijk pun dah pasti letak jawatan sebagai jurulatih pasukan oren tu. Apa nak buat.. Lepas ni ‘chek’ tak leh tengok dah jurulatih yang ‘cool’ tu kat tepi padang. Korang boleh baca kat sini.

marwijk-1

Apa pun, korang yang pilih Portugal atau Jerman, jangan sedih okey. Cuba lagi next time. Piala Dunia dua tahun lagi. Teruskan hidup dan teruskan tulis blog. ;)

@fiezaradzi.com – Apa nak bagi kat budak 4 tahun untuk hari jadi dia ek?

**Sumber gambar dari EUFA

{ 32 comments… read them below or add one }

keretahitam June 29, 2012 at 1:16 pm

Suka lihat pasukan hebat terkeluar…lagi hebat punya pasukan teruskan perjuangan.
-suka pasukan yang hebat aje…
post terbaru keretahitam ..Euro 2012 Separuh Akhir 2 – Jerman vs Itali

Balas Komen ini

fiezaradzi June 29, 2012 at 1:36 pm

@keretahitam, nampaknya mmg yg hebat je kali ni dapat ke pringkat seterusna.. sape tak suka yg hebat2 kan?

Balas Komen ini

Denaihati June 29, 2012 at 3:12 pm

suami isteri masuk rupanya. sama2 tunggukan ahad nanti.

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 3:57 pm

itulah bestnya suami isteri jadi blogger ni.. hehe

Balas Komen ini

suri June 29, 2012 at 4:46 pm

sapa yg juara ni heee..masih berkira2 haaaaa

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 3:57 pm

itulah,dlm bola sepak, mcm2 leh jadi

Balas Komen ini

suri June 29, 2012 at 4:46 pm

mlm tadi saya terjaga tgok bola pastu tdo balik heeeee

psss,,,jap..suka tgok headr tu ada pic tpi syg kurng jelas …

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 3:58 pm

ada jugak byk kali mcm tu, tak pun, bola yg tgk kita tidur… hihi..

saje bagi blur2 sikit… hihi

Balas Komen ini

suri June 29, 2012 at 4:47 pm

yg lain jgn tension masih ada wktu lagi nk tukar kumpuan mana yg bakal naik juara heeee

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 3:59 pm

hehe.. tak leh dah.. pnyertaan ditutup.. hikhik..

Balas Komen ini

onlajer June 29, 2012 at 5:47 pm

rasa dah boring lah nak tengok euro, italian give a good job
post terbaru onlajer ..Cabaran hidup berumah tangga seperti menggenggam bara api

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:00 pm

@onlajer, satu lagi ye, yg last.. ke boring sbb jerman dah tak lepas

Balas Komen ini

titan June 29, 2012 at 8:13 pm

takdehal. diorang kalah sebab lupa makan cendol..
post terbaru titan ..Taktik kotor nak menang Eyriqazz vs Denaihati

Balas Komen ini

pipoq June 29, 2012 at 11:41 pm

bukan begitu..kemungkinan perut sebu keterlebihan makan cendol menyebabkan jerman dikejutkan dengan kekalahan sebegitu..
post terbaru pipoq ..Kehidupan – Teluskah kita ?

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:02 pm

itu mungkin jugak pipoq, sbb tak nak blanja kita…

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:00 pm

tak nak ngaku tu… hihi.. ke sbb tak makan cendol.. tulah, suruh blanja tak nak…

Balas Komen ini

titan July 1, 2012 at 8:21 pm

orang suh datang banting, tak mau datang. salah siapa ni sekarang? grr…
post terbaru titan ..Eyriqazz vs Denaihati – Part 6

Balas Komen ini

fiezaradzi July 2, 2012 at 4:12 pm

@titan, ada kat banting ke skg? hehe.. kang pergi, tak de.. tunggu ko kahwin la.. skali harung dgn cendol..

Balas Komen ini

tehr June 29, 2012 at 11:44 pm

aku pilih sepanyol muncul juara
post terbaru tehr ..EURO 2012 | Perlawanan Akhir

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:03 pm

pilih jugak, wpun terpaksa.. hehehe

Balas Komen ini

pipoq June 29, 2012 at 11:48 pm

mungkin Itali perlukan keajaiban untuk menjadi juara EURO 2012..

masih berpegang teguh dengan sokongan padu kepada pasukan Sepanyol..
post terbaru pipoq ..Kehidupan – Teluskah kita ?

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:04 pm

tapi dlm bola ni mcm2 kan.. italy hari tu mcm tak perform sgt, tapi semi ok plak.. entah la..layan…

Balas Komen ini

Hairul Hissam June 30, 2012 at 5:48 pm

teringat pulak dulu main game bola.. pilih portugal… dah lama tak main game bola.. :D
post terbaru Hairul Hissam ..Ubat Sakit Perut Dengan Picitan Kaki Reflexology

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:05 pm

pilih portugal ni mesti sbb cr ni.. hehe.. kami ptg2 g padang, main bola, ber4 je.. haha

Balas Komen ini

Oh! budu June 30, 2012 at 11:38 pm

kesian gak kt jerman.. haha

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:06 pm

@oh budu, kesian kan.. apa nak buat.. nasib badan..

Balas Komen ini

Kulanzsalleh July 1, 2012 at 2:11 am

Tak kisah siapa bakal juara yang penting salah seorang akan dapat t-shirt..

hadiah tu boleh je bagi bola.. nanti besar boleh jadi pemain.. sekarang ni lelaki dan perempuan pun boleh main bola :)
post terbaru Kulanzsalleh ..Serangan Siber ke atas Kulanzsalleh

Balas Komen ini

fiezaradzi July 1, 2012 at 4:07 pm

hehe.. itulah, yg ptg, dapat kenangan dari berblog.. hehe..

tapi bahaya bgi budak girl bola ni.. skg pun asyik minat yG lelaki main jer.. hehe..

Balas Komen ini

Yas July 2, 2012 at 3:24 pm

Nampaknya kita bakal dpt t shirt gak eh sis….hehehe SPAIN!!!!!
post terbaru Yas ..GAMBAR KERETA BOMBA LAMA

Balas Komen ini

fiezaradzi July 2, 2012 at 3:35 pm

@yas, begitulah nampaknya.. yea…

Balas Komen ini

hatiputera July 3, 2012 at 11:25 am

Kenapalah portugal boleh lawan dengan spain tu hari,,sepatutnya diaorang lawan kat final…
post terbaru hatiputera ..Eyriqazz vs Denaihati Blogger Malaysia

Balas Komen ini

fiezaradzi July 5, 2012 at 5:44 pm

@hatiputera, nak buat macam mana.. dorang dah set cantik punya.. saje tak nak bagi portugal g final tu.. haha.. jahat.. jahat.. peminat CR ek.

Balas Komen ini

Leave a Comment

CommentLuv badge
 Banner

Previous post:

Next post: