Tokyo Dogs

Posted by

Beberapa minggu yang lepas, menonton satu lagi drama Jepun, Tokyo Dogs. Drama ni bersifat (bersifat nih..) kepada thiller/aksi. Tapi mungkin tak secukup aksi seperti cerita Korea, IRIS. Kali ni jom kita tengok review atau sinopsis cerita ni.

tokyo dogs

PELAKON

  1. Oguri Shun – Takakura So
  2. Mizushima Hiro – Kudo Maruo
  3. Yoshitaka Yuriko – Matsunaga Yuki
  4. Nakamura Toru – Jinno Kyosuke

SINOPSIS

So seorang detektif yang kematian ayahnya akibat dibunuh oleh pengedar dadah (Jinno) sejak kecil. Ayahnya mati di depan mata menyebabkan dia berazam untuk menangkap Jinno dengan apa jua cara. So yang bertugas di New York terpaksa dipindahkan ke Tokyo kerana kegagalan kesnya sebelum ini.

Sekembalinya ke Tokyo, So ditugaskan bersama Maruo yang mempunyai karektor kelakar tapi pada masa yang sama, seorang polis yang hebat. Kedua-dua mereka asyik bertengkar biarpun pada masa sedang bertugas, bukan disebabkan perkara besar, tetapi perkara-perkara seperti makanan yang sedap dan tidak.

Seorang gadis, Yuki mempunyai hubungan dengan Jinno, malangnya telah hilang ingatan ketika So menjumpainya. Yuki berada dalam jagaan So dan Maruo. Pelbagai insiden berlaku yang mengaitkan kes jenayah dengan Jinno. Adakah SO berjaya memberkas Jinno? Kembalikah ingatan Yuki kepada asal? Siapakah Yuki yang sebenarnya? Ikutilah cerita ini jika anda berminat.

@fiezaradzi.com – best sekali sekala layan drama, merehatkan minda..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *